rafxxx19 Napisano 16 Marzec 2014 Autor Napisano 16 Marzec 2014 Nieznany pocisk znaleziony podczas wykopów. Wygląda jakby miał dwie iglice ale nie znam się.Pozdrawiam i czekam na informacje..
soldierprzemo Napisano 17 Marzec 2014 Napisano 17 Marzec 2014 ten pocisk nie lezy przypadkiem na patyku?
Swiety82 Napisano 17 Marzec 2014 Napisano 17 Marzec 2014 Uwaga, zabronione jest zamieszczanie próśb o identyfikację niewypałów, niewybuchów, zapalników, części, elementów lub przedmiotów których posiadanie jest prawnie zabronione"
Luckey13 Napisano 16 Marzec 2014 Napisano 16 Marzec 2014 Chyba nie, takie wałki są walcami, i zazwyczaj są z betonu obłożonego blachą i mają nieco inne proporcje - chyba, że to jakiś inny model.Militarka to nie moja mocna strona, ale kojarzę, że były jakieś pociski, które uzbrajało się poprzez wsadzenie w czubek pręta, może to coś takiego?Znalazłem rysunek pocisku e.k.z 17 i tam był taki patent.Mogę się oczywiście mylić.
Luckey13 Napisano 17 Marzec 2014 Napisano 17 Marzec 2014 P.s. a może to od jakiegoś moździerza dużego kalibru?Większość ma kształt wydłużonego jaja, ale kilka podobnych znalazłem, choć z kolei nie miały pręta na czubku a tylko w tylnej części, ale tego jest tyle rodzai, że nie wiadomo, proponuję poczekać na specjalistę.
Pytanie
rafxxx19
Nieznany pocisk znaleziony podczas wykopów. Wygląda jakby miał dwie iglice ale nie znam się.Pozdrawiam i czekam na informacje..
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.