P.D81 Napisano 11 Marzec 2014 Autor Napisano 11 Marzec 2014 Witam koledzy. Dość częstym moim problemem jest gubienie pinpointera. Żeby zabezpieczyć się przed kolejną stratą urządzenia od kilku dni szukam bezskutecznie tzw security ring", który pasuje do pinpointera garretta i minelaba i daje możliwość przyczepienia go np do smyczy. Niestety nawet w Warszawie w Vikingu nie mieli. Jeśli ktoś ma, lub wie gdzie można go kupić bardzo proszę o informacje, chętnie odkupie jeśli komuś wydaję się zbędny. Wklejem poglądowe zdjęcie i proszę o pomoc.
Czlowieksniegu Napisano 11 Marzec 2014 Napisano 11 Marzec 2014 Z ciekawości- a dlaczego nie może to być, np, odpowiednia/rozciągająca się smycz do kluczy, wpinana na dwa karabińczyki"?
P.D81 Napisano 11 Marzec 2014 Autor Napisano 11 Marzec 2014 O takiej smyczy myśle, ale jak ja zamontujesz do urządzenia? Security ring jest chyba najlepszym patentem.....
seeker Napisano 11 Marzec 2014 Napisano 11 Marzec 2014 Jeśli masz znajomych w UK:http://www.ebay.co.uk/itm/Metal-Detecting-Original-Garrett-Pro-Pointer-Security-Attachment-/301099889099?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item461af3b1cbpzdr
P.D81 Napisano 11 Marzec 2014 Autor Napisano 11 Marzec 2014 No właśnie, na zagranicznych aukcjach jest tego w brud a u nas niestety nie:( Dziekuje kolego za info, ale niestety nie mam znajomych w UK.
Czlowieksniegu Napisano 11 Marzec 2014 Napisano 11 Marzec 2014 Czy ja dobrze rozumiem, że średnica aż tak od czapy, że w marketach budowlanych nie znajdziesz?Nawet na zasadzie zawleczki Segera?
cezar81 Napisano 11 Marzec 2014 Napisano 11 Marzec 2014 Mogę wykonać na zamówienie jeśli by kogoś interesowało
alex_2013 Napisano 12 Marzec 2014 Napisano 12 Marzec 2014 kupiłem smycz taktyczną na dwa karabińczyki, pochwe od propointera zamontowałem na 2 opaski plastikowe do sztycy wykrywacz pod podłokietnikiem i jest git majonez
P.D81 Napisano 12 Marzec 2014 Autor Napisano 12 Marzec 2014 No właśnie też słyszałem o takim patencie. Możesz kolego przedstawić zdjęcie poglądowe jak to sie prezentuje?
rufa Napisano 12 Marzec 2014 Napisano 12 Marzec 2014 Zastosowałem inny patent.Pasek od torby podróżnej z dwoma zapięciami karabińczykowymi,na obu końcach,do tego 15 cm. szerokiej gumy,z szelek od spodni woderów.Guma ma na obu końcach,duze metalowe kółka z drutu i można ją bardzo łatwo przypinać i odpinać,po obu stronach.Pasek od torby,ma regulację długości i wraz z gumową wstawką,dobrze dopasowuje się do tułowia.Na tak zmajstrowanym pasku,mocuję-po prawej stronie pępka-kaburę krecika garretta a po lewej,otwarte etui z panelem deusa.Wszystko mam w zasięgu ręki i cały czas pod kontrolą wzrokową.Chodzę z tym zestawem,już drugi sezon i nie mam żadnych obaw że coś zgubię,bez zbędnych-pałetających się smyczy.
VanWorden Napisano 12 Marzec 2014 Napisano 12 Marzec 2014 Ciekawostką jest, że nowy krecik Whitesa ma wbudowany moduł alarmowy" także jeden problem z głowy ;-)PozdrawiamVW
P.D81 Napisano 12 Marzec 2014 Autor Napisano 12 Marzec 2014 Minelab Pro Find 25 ponoć również ma tę funkcje :)
VanWorden Napisano 12 Marzec 2014 Napisano 12 Marzec 2014 Ponoć" robi wielką różnicę :) Minelab takowej funkcji nie posiada.PozdrawiamVW
alex_2013 Napisano 13 Marzec 2014 Napisano 13 Marzec 2014 zrobie wieczorem fotki i wrzuce tu dzis, patent bardzo tani i skuteczny
alex_2013 Napisano 14 Marzec 2014 Napisano 14 Marzec 2014 smycz opaska plastikową montuję na pro pointerze, drugi karabinczyk smyczy na wykrywaczu, pochwa od pro pointera dwoma opaskami do sztycy i nie do zgubienia
cezar81 Napisano 14 Marzec 2014 Napisano 14 Marzec 2014 Patent bardzo tani i skuteczny ale wygląda nieprofesjonalnie i wręcz obleśnie,czy mi się wydaje czy pinpointer oklejony brązowa taśma klejąca.
alex_2013 Napisano 14 Marzec 2014 Napisano 14 Marzec 2014 Ma byc praktyczny, oblesne to sa wykrywki za 2 stówy i krety za stówe,a skoro taki esteta z Ciebie to założ pantfle na pole i zrob sobie sesje foto do CKM-u.a tasma jest po to by diody led nie bylo widac w nocy
alex_2013 Napisano 14 Marzec 2014 Napisano 14 Marzec 2014 Jezeli masz problem ze sobą to wyładowuj swoje emocje na innych forach o innej tematyce, służacym po temu. Albo idz na historie estetyki sztuki. Mi sie nie chce z Toba prowadzić jakichś pustych polemik, a raczej marnych przepychanek.Jak kupisz sobie droższy sprzet od tego co masz to przestaniesz dbać o prózną powierzchowną estetyke a zaczniesz wykorzystywać go do celów przewidzianych w instrukcji. I bedzie git majonez.
alex_2013 Napisano 14 Marzec 2014 Napisano 14 Marzec 2014 tak, jezeli kopie w nocy to latarka czołowa jest tylko na wszelki wypadek- w pobliżu ambon. Jak kiedys spróbujesz to zobaczysz ze po kwadransie w polu w srodku nocy widac wszystko jak w dzien a namierzanie małych rzeczy jest banalnie proste i szybkie z kretem. Włącz latarke czołową a bedziesz widoczny jak na dloni. Z czerwonym swiatłem tez.
morfeusz27 Napisano 14 Marzec 2014 Napisano 14 Marzec 2014 Moderzy proszę uspokójcie towarzystwo kartonikiem :) Cezar skoro pasuje Alexowi to co spinasz pośladki ! Alex skoro Cezar wyraził opinię to wyluzuj :)Temat wątku - gdzieś widziałem fotkę - nakrętka przewiercona, wmontowane w otworek solidnie uszko i podpięte pod solidną smycz, ale zależy od budowy pointera pzdr
alex_2013 Napisano 15 Marzec 2014 Napisano 15 Marzec 2014 cezar81, wez na prawdę cos na uspokojenie, masz dziewczyne czy kogośtam to się z nią kłóć jesli nie ma wyboru. Rozumiem polemikę tu ale wysyłanie mi e-maili, przenoszenie dyskusji na moje prywatne konto to już lekka przesada granicząca chyba z chorobą.
P.D81 Napisano 15 Marzec 2014 Autor Napisano 15 Marzec 2014 Mi też szczerze mówiąc zależy na estetyce tego zabezpieczenia i jeśli jeden z forumowiczów dotrzyma słowa i wykona mi odpłatniesecurity ring" prezentowany na zdj1 tego wątku to będę bardzo szczęśliwy.:):):) Jesli nie to zaopatrze sie w taki prezentowany na zdjęciu uchwyt do latarki+ smycz od pistoletu (kabel spiralny)
tyfus Napisano 16 Marzec 2014 Napisano 16 Marzec 2014 Przypominam, że:Wiadomość wysłana przez użytkownika serwisu odkrywca.plJeśli jest to spam lub wiadomość niezgodna z regulaminempowiadom o tym moderatorów serwisu.i również za to, czyli spam, wulgarne maile itd itp - wysyłane na priv przez Odkrywcę - mogą grozić konsekwencje, jeżeli zostaną zgłoszone przez danego Usera.Radzę mieć to na uwadze.
cezar81 Napisano 23 Marzec 2014 Napisano 23 Marzec 2014 Pierścienie zabezpieczające Garrett Pro-Pointer
P.D81 Napisano 30 Marzec 2014 Autor Napisano 30 Marzec 2014 Witam:) Kolega Cezar81 dotrzymał słowa i wykonał mi security ring:) pasuje idealnie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.