Skocz do zawartości

Zabezpieczenie pinpointera przed zgubieniem.

P.D81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam koledzy. Dość częstym moim problemem jest gubienie pinpointera. Żeby zabezpieczyć się przed kolejną stratą urządzenia od kilku dni szukam bezskutecznie tzw security ring", który pasuje do pinpointera garretta i minelaba i daje możliwość przyczepienia go np do smyczy. Niestety nawet w Warszawie w Vikingu nie mieli. Jeśli ktoś ma, lub wie gdzie można go kupić bardzo proszę o informacje, chętnie odkupie jeśli komuś wydaję się zbędny. Wklejem poglądowe zdjęcie i proszę o pomoc.

Napisano
O takiej smyczy myśle, ale jak ja zamontujesz do urządzenia? Security ring jest chyba najlepszym patentem.....
Napisano
Jeśli masz znajomych w UK:
http://www.ebay.co.uk/itm/Metal-Detecting-Original-Garrett-Pro-Pointer-Security-Attachment-/301099889099?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item461af3b1cb

pzdr
Napisano
No właśnie, na zagranicznych aukcjach jest tego w brud a u nas niestety nie:( Dziekuje kolego za info, ale niestety nie mam znajomych w UK.
Napisano
kupiłem smycz taktyczną na dwa karabińczyki, pochwe od propointera zamontowałem na 2 opaski plastikowe do sztycy wykrywacz pod podłokietnikiem i jest git majonez
Napisano
No właśnie też słyszałem o takim patencie. Możesz kolego przedstawić zdjęcie poglądowe jak to sie prezentuje?
Napisano
Zastosowałem inny patent.Pasek od torby podróżnej z dwoma zapięciami karabińczykowymi,na obu końcach,do tego 15 cm. szerokiej gumy,z szelek od spodni woderów.Guma ma na obu końcach,duze metalowe kółka z drutu i można ją bardzo łatwo przypinać i odpinać,po obu stronach.Pasek od torby,ma regulację długości i wraz z gumową wstawką,dobrze dopasowuje się do tułowia.Na tak zmajstrowanym pasku,mocuję-po prawej stronie pępka-kaburę krecika garretta a po lewej,otwarte etui z panelem deusa.Wszystko mam w zasięgu ręki i cały czas pod kontrolą wzrokową.Chodzę z tym zestawem,już drugi sezon i nie mam żadnych obaw że coś zgubię,bez zbędnych-pałetających się smyczy.
Napisano

smycz opaska plastikową montuję na pro pointerze, drugi karabinczyk smyczy na wykrywaczu, pochwa od pro pointera dwoma opaskami do sztycy i nie do zgubienia

Napisano
Patent bardzo tani i skuteczny ale wygląda nieprofesjonalnie i wręcz obleśnie,czy mi się wydaje czy pinpointer oklejony brązowa taśma klejąca.
Napisano
Ma byc praktyczny, oblesne to sa wykrywki za 2 stówy i krety za stówe,a skoro taki esteta z Ciebie to założ pantfle na pole i zrob sobie sesje foto do CKM-u.a tasma jest po to by diody led nie bylo widac w nocy
Napisano
Jezeli masz problem ze sobą to wyładowuj swoje emocje na innych forach o innej tematyce, służacym po temu.
Albo idz na historie estetyki sztuki. Mi sie nie chce z Toba prowadzić jakichś pustych polemik, a raczej marnych przepychanek.
Jak kupisz sobie droższy sprzet od tego co masz to przestaniesz dbać o prózną powierzchowną estetyke a zaczniesz wykorzystywać go do celów przewidzianych w instrukcji. I bedzie git majonez.
Napisano
tak, jezeli kopie w nocy to latarka czołowa jest tylko na wszelki wypadek- w pobliżu ambon. Jak kiedys spróbujesz to zobaczysz ze po kwadransie w polu w srodku nocy widac wszystko jak w dzien a namierzanie małych rzeczy jest banalnie proste i szybkie z kretem.
Włącz latarke czołową a bedziesz widoczny jak na dloni. Z czerwonym swiatłem tez.
Napisano
Moderzy proszę uspokójcie towarzystwo kartonikiem :) Cezar skoro pasuje Alexowi to co spinasz pośladki ! Alex skoro Cezar wyraził opinię to wyluzuj :)
Temat wątku - gdzieś widziałem fotkę - nakrętka przewiercona, wmontowane w otworek solidnie uszko i podpięte pod solidną smycz, ale zależy od budowy pointera pzdr
Napisano
cezar81, wez na prawdę cos na uspokojenie, masz dziewczyne czy kogośtam to się z nią kłóć jesli nie ma wyboru. Rozumiem polemikę tu ale wysyłanie mi e-maili, przenoszenie dyskusji na moje prywatne konto to już lekka przesada granicząca chyba z chorobą.
Napisano

Mi też szczerze mówiąc zależy na estetyce tego zabezpieczenia i jeśli jeden z forumowiczów dotrzyma słowa i wykona mi odpłatniesecurity ring" prezentowany na zdj1 tego wątku to będę bardzo szczęśliwy.:):):) Jesli nie to zaopatrze sie w taki prezentowany na zdjęciu uchwyt do latarki+ smycz od pistoletu (kabel spiralny)

Napisano
Przypominam, że:

Wiadomość wysłana przez użytkownika serwisu odkrywca.pl
Jeśli jest to spam lub wiadomość niezgodna z regulaminem
powiadom o tym moderatorów serwisu.

i również za to, czyli spam, wulgarne maile itd itp - wysyłane na priv przez Odkrywcę - mogą grozić konsekwencje, jeżeli zostaną zgłoszone przez danego Usera.

Radzę mieć to na uwadze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie