Luftwaffe25 Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 Zagadkowy kubek.Czy to jest SS? .Myślę,że to raczej jakiś skrót.
steell Napisano 9 Marzec 2014 Napisano 9 Marzec 2014 Może chodzi o wyposażenie statkuhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Skr%C3%B3ty_przed_imionami_statk%C3%B3wss = Steam Ship niekiedy: Sail Ship = Statek parowy lub Statek żaglowyMieli byśmy statek parowy M. A. N.Dosyć pokrętne rozumowanie :)
Luftwaffe25 Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 Też o tym pomyślałem.Nigdzie nie mogę znaleźć w internecie takiej nazwy statku.
steell Napisano 9 Marzec 2014 Napisano 9 Marzec 2014 Źle interpretujesz napis tam nie pisze Man SS", tylko M.A.N. s.s. a to zupełnie co innego znaczy
steell Napisano 10 Marzec 2014 Napisano 10 Marzec 2014 Bardzo mało prawdopodobne ale to może być skrót z 3 członowej nazwy statku, dlatego ma kropki po każdej literze i wyraźnie pisany jest dużą czcionką.Moze ktoś rozpozna sygnaturę na dnie kupka i uda się określić wytwórnię, niestety emalia to nie porcelana i słabo opisane na necie, a i kolekcjonerów niewielu albo wcale.
Pytanie
Luftwaffe25
Zagadkowy kubek.Czy to jest SS? .Myślę,że to raczej jakiś skrót.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.