maciekszprotawa Napisano 7 Marzec 2014 Autor Share Napisano 7 Marzec 2014 Zabłądziłem w necie i znalazłem takie foto...=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muguk1998 Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 w Czerwonym Borze też wykopali tylko że leżał w rękach miał po granacie a na ramieniu ppsh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 Klimat?Dla mnie to bardzo smutne i tragiczne zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 Żołnierz radziecki... chociaż poległ z bronią w ręku - niestety nie wszystkim było to dane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 No jak z bronią w ręku jak pepecha obok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morek Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 Ale pepecha leżała chyba w innym miejscu.Nie wyglada aby to było jej miejsce odkopania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 Nie wiem, wydaje mi się, że poległ na stanowisku, wygląda jak by się ukrywał przed ostrzałem - może dostał odłamkiem? A co do samego klimatu... jeżeli można to tak nazwać - tragizm wojny, i nie ważne po której stronie barykady, po obu ginęli ludzie wciągnięci w machinę wojenną wielkiej polityki. Z resztą napisałem, że żołnierz radziecki - ale równie dobrze mógł być to żołnierz WP na wschodzie (nie znam kontekstu zdjęcia). A na koniec pytanie z innej beczki - gdzieś pod koniec '44 roku wciągnięto do armii brata mojej babci (miał 16 lub 17 lat - mieszkał koło Gorlic) , ale jak to ona wspomina nie do WP, ale do RKKA - czy o było normalne żeby Polaków wciągać do armii czerwonej, a nie do WP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 9 Marzec 2014 Share Napisano 9 Marzec 2014 ktos451, w Polsce płd-wsch bardzo częsta praktyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.