osyjan Napisano 27 Luty 2014 Autor Share Napisano 27 Luty 2014 Może ktoś pomoże zidentyfikować co to za herb? Okres, z którego pochodzi i kraj podany jest w tytule wątku. Niestety, w herbach polskich oprócz tych podstawowych nie jestem zbyt mocny :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 To nie wygląda na herb rodowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Herb,herb.http://www.dokumentyslaska.pl/pruska%20monarchia/litera%20k.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Von Koszutzky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osyjan Napisano 27 Luty 2014 Autor Share Napisano 27 Luty 2014 No toś mi klina zabił - wizerunek herbu pochodzi z pieczęci starostwa grodowego z terenu środkowej Polski. Musze sprawdzić kto wtedy tam starostował i jak osoba lub herb nie będzie się zgadzał trzeba będzię tę tajemnice jakoś rozwikłać.Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Skoro Polska środkowa to Koszutzky odpada .Do prawidłowej ID herbu potrzebne jest ZAWSZE foto całego herbu (hełm ,klejnot,zawołanie itd). Daj ładne foto.Może ktoś z herbu Leszczyc.http://strony.toya.net.pl/~mc_herbarz/herbarz_MC/Leszczyc.htmP.S.A czemu w tym dziale identyfikujesz skoro to pieczęć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osyjan Napisano 1 Marzec 2014 Autor Share Napisano 1 Marzec 2014 W tym dziale ponieważ jest to fragment większego dokumentu wystawionego przez urząd grodzki i potwierdzony pieczęcią starosty i tak mi się skojarzyło to z tym działem chcociaż może niefortunnie. Dziękuję Ci za pomoc, myślę, że będzie to leszczyc" niestety nie mogę sięgnąć do swojej biblioteki w tej chwili i odnaleźć właściwego starosty z tego okresu. Tym niemniej kłaniam się nisko i dziękuję za pomoc! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 12 Kwiecień 2016 Share Napisano 12 Kwiecień 2016 taki sam lub podobny herb jest na monetach łobżenickich ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.