Skocz do zawartości
  • 0

Zakopany motocykl,jaki?

zebu74

Pytanie

Napisano

Na ok 0,5m pokazał się jakiś jednoślad,za wiele się nie nakopałem bo saperka i głębokość skutecznie to utrudniały.Czy na podstawie kilku fotek da się określić markę pojazdu? Komar to napewno nie jest,tyle wiem.
Motor jest pewnie w całości,sygnał na ok 1,5m i stoi w pionie.Tu reflektor,bez licznika i otworem po stacyjce (chyba).

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
WSK z przeszczepionym zbiornikiem.
to że jest zdekompletowany implikuje prawdopodobieństwo ze nie koniecznie wszystkie elementy ma od siebie". zbiornik jest kombinowany jesli chodzi o kolor (czarny wylazi??)
jak dla mnei WSK zakopana 20 lat temu (góra)
pzdr
R
Napisano
http://www.odkrywca.pl/zbiornik-motocykla-ponoc-ii-wojna-swiatowa-ale-jaki-model-,695114.html
Bardziej coś w tym kształcie się wydaje.
Napisano
Lasek może i stary nie jest ale komu by się chciało zakopywać motor w pozycji stojącej?,osobiście to bym takiego położył w jakimś zagłębieniu i przysypał,mniej roboty:)
Napisano
Pewnie tak, jak z obecnymi tablicami - dopóki nie jesteś kimś z góry", nie masz dostępu do bazy danych. O ile spisy numerów z tamtych lat nie zostały dawno temu zutylizowane. Ale można spróbować zapytać w odpowiednim starostwie powiatowym, bo a nuż coś w archiwum zostało...
Napisano
Niech kolega w wolnej chwili,troszkę bardziejpodrąży" temat saperką.Jeszcze kilka szczegółów,a temat na indentyfikacji nabierze pozytywnych emocji.Chociaż je już ma w trzech czwartych.
Gratuluję fajnego trafienia i trzymam kciuki.Czekam również na więcej zdięć i informacji.
Napisano
Niestety praca nie pozwala na szybkie sprawdzenie,dopiero pod koniec tygodnia,wekeend podjade ze szpadlem i więcej postaram się odsłonić.
Napisano
Witaj kolego.Poczekaj na mnie,na weekend bede w kraju,to na niedziele mozemy sie ustukac.Pomoge Ci,razem bedzie razniej kopac.Poza tym mam sprawe do Ciebie,to pogadamy przy okazji. Byles na tej Zarskiej Inscenizacji?Bylo co ciekawego?
Napisano

Sorki za nieobecność,w międzyczasie byłem tam raz i odsłoniłem troszkę więcej,ale na wyjęcie musi jeszcze poczekać.Wygląda na to,że siwy-49 ma rację co do wfm 06.

Napisano
Co wy wygadujecie? Wfm m06 też miały licznik w lampie tyle że w późniejszych modelach. To na 100 jest m06. Czarek 100 ubawiles mnie na maxa :). Tak przy okazji, widziałeś kiedyś sokoła 600?):))
Napisano
Shl miała by aluminiowe korki na końcach kierownicy i zbiornik mocowany centralną śruba. Widać że młodsza wersja z klamkami przykrecanymi a nie spawanymi jak było w pierwszych modelach.
Napisano
witam kolego zebu74 musze przyznac ze ja bym tam siedzial i kopal jak kret zeby wydobyc calosc ale wiadomo kazdy ma swoja taktyke ale szacun i gratulacje pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie