legendaprl Napisano 8 Czerwiec 2014 Share Napisano 8 Czerwiec 2014 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 14 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Witam,kosz kojarzy mi sie z wozkiem od Jawy 500 przedwojennej ale pewnie sie myle.Na zdjeciu zagadka ale sam nie wiem co to jest Puch zdjecie z Lodzi letniej 2014. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 16 Czerwiec 2014 Share Napisano 16 Czerwiec 2014 Motocykl na zdjęciu to Victoria KR9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Czyżby bohater jednego z artykułów w Automobiliście" z piękną historią wojenną zakończoną w Częstochowie jest na sprzedaż???? http://allegro.pl/sokol-600-rt-m-211-1939-z-wozkiem-bocznym-jedyny-i4326519617.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 19 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Taki rdzawiec ktoś sie porwie na odgadniecie maszyny?Hd poprzednia zgadl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 20 Czerwiec 2014 Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Tak fajny FN M12. Osobiście jestem starej daty i wolę motocykle odnowione ale teraz tendencje się odwróciły i wiele osób woli takie zardzewialce, byle by jeździły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arklas Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Sokół z aukcji robi wrażenie, ale tablice to mu ktoś paskudnie zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaaneshadorrer Napisano 7 Lipiec 2014 Share Napisano 7 Lipiec 2014 Witam kolegów czy ktoś z szanownego grona rozpoznaje ten silnik, podobno to SM ale jakoś nie pasuje mi z kilku powodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 7 Lipiec 2014 Share Napisano 7 Lipiec 2014 A co Ci nie pasuje?Że dwusuw?Że napęd łańcuchem?Że głowica nie od tego cylindra?I słusznie. Każdy z tych powodów go dyskwalifikuje.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaaneshadorrer Napisano 7 Lipiec 2014 Share Napisano 7 Lipiec 2014 Jest jeszcze kilka powodów, Malcherek w dość specyficzny sposób nabijał numery seryjne silników- w których to zawierała się data produkcji. Ten sposób generalnie był niezmienny od lat trzydziestych do lat pięćdziesiątych. Na tym silniku takowego oznaczenia nie ma. Jednak nie daje mi ten silnik spokoju, może ktoś go jednak rozpozna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 7 Lipiec 2014 Share Napisano 7 Lipiec 2014 Może wywal tę okropną głowicę i zrób więcej zdjęć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaaneshadorrer Napisano 8 Lipiec 2014 Share Napisano 8 Lipiec 2014 Mam takie wrażenie, że odlew aluminium jest zupełnie inny, jakby bardziej wypolerwoany w porównaniu do innych modeli SM jakie widziałem z bliska. Też mam wrażenie, że jest to zbyt ładnie zrobiony, dokładnie zrobiony silnik jak na krótką, nieznaną serię.Patrząc z góry na silnik są dwie dźwignie jedna od wysprzęglania natomiast ta bliżej na zdjęciu to strzałka wskazująca na nr biegu 3 2 0 1".Podsumowując ja bym obstawiał, że jest to jakaś zachodnia setka z lat 1935-1945 tylko nie mogę jej jakoś zidentyfikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 8 Lipiec 2014 Share Napisano 8 Lipiec 2014 Ha, ha...Ale pojechałem. Wziąłem pod uwagę tylko silnik Schweitzera i Mandelota (SM 500) a tu taki zonk!C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 8 Lipiec 2014 Share Napisano 8 Lipiec 2014 Ze starego albumu Brytyjczyka. Zdjęcie z ok 1913 roku.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 8 Lipiec 2014 Share Napisano 8 Lipiec 2014 I żona.Motocykl to (najprawdopodobniej) Triumph model 1907 produkowany w prawie nie zmienionej formie do wybuchu pierwszej wojny światowej.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 8 Lipiec 2014 Share Napisano 8 Lipiec 2014 to chyba Wołoszański... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 8 Lipiec 2014 Share Napisano 8 Lipiec 2014 Tutaj-pierwszy motocykl to ten sam Triumph, już z koszem i małżonką Anglika w koszu. Drugi, to prawdopodobnie taki sam Triumph, tylko kosz (właśnie-kosz!) wypleciony z wikliny i trzeci-Triumph solo.(Ten model Triumpha był bardzo popularny między innymi za sprawą Jack'a Marschall'a, który w 1908 roku w wyścigach Turist Trophy na wyspie Man zdobył Złoty Wieniec).Zdjęcie z niedzielnej, lipcowej wycieczki do Richmond Park.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 Kolejna fota z albumu. Podpisane, ale tylko data nie budzi wątpliwości-29.7.14.Motocykl DOUGLAS K-2 3/4HP produkowany w latach 1906-1920 z niewielkimi zmianami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 Bez dokładnego obejrzenia motocykla trudno byłoby powiedzieć, kiedy został wyprodukowany. A na pewno przed lipcem 1914 roku.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 11 Lipiec 2014 Share Napisano 11 Lipiec 2014 polecam pokrywę magneta- znawcomhttp://allegro.pl/pokrywa-dekiel-magneta-sachs-dkw-nsu-shl-wfm-i4400363325.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 11 Lipiec 2014 Share Napisano 11 Lipiec 2014 A czy ta pokrywa magneta nie jest przypadkiem pojemnikiem transportowym od kochera? używanym też jako garnek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 11 Lipiec 2014 Share Napisano 11 Lipiec 2014 Tutaj radziecki kocher Trzmiel" porównawczo :http://retro.pewex.pl/473974 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 13 Lipiec 2014 Share Napisano 13 Lipiec 2014 dokladnie, mam taki sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 13 Lipiec 2014 Share Napisano 13 Lipiec 2014 czy ktoś z kolegów wie od czego może być ta lampa? Podobna jest w Ardie RBZ 200, victorii kr 35 S, ale tamte są głębokie a ta bardzo płytka, średnica to ok. 175 mm, podobne są w zundappach ale z licznikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 13 Lipiec 2014 Share Napisano 13 Lipiec 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.