Skocz do zawartości
  • 0

nabój ćwiczebny

leśniczy

Pytanie

Napisano

Witam kolegów. Znalazłem taki przedmiot wyglądający jak nabój ćwiczebny. Dla porównania obok mausera. Długość 77mm, średnica spodu 10mm a wierzchołek około 7mm. Wymiary +-1mm. Okrągłe wyżłobienie w połowie i brak jakiegokolwiek denka. proszę o informacje.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Viator,może zacznijmy od tego,że w doppeltrommlu" nie stosowano taśmy,a te imitacje naboi służyły jedynie dosłaniu ostatnich nabojów przez te zawijasy do komory.

Rozbiegówka, to początek taśmy" raczej bajer umożliwiający założenie taśmy bez otwierania komory zamkowej ozbiegać" można było z powodzeniem bez niej.
Napisano
Vis
masz rację, bo nie napisałem jasno, że to nie rozbiegówka, tylko do czego służy - jakoś przytępione dzisiaj zmysły mam, bo musiałem w południe z grzeczności herbatę wypić :)
rozbiegówka działa tak http://www.youtube.com/watch?v=rcNfi7gFh6U&mode=related&search=
Napisano

Witam kolegów. Znalazłem taki przedmiot wyglądający jak nabój ćwiczebny. Dla porównania obok mausera. Długość 77mm, średnica spodu 10mm a wierzchołek około 7mm. Wymiary +-1mm. Okrągłe wyżłobienie w połowie i brak jakiegokolwiek denka. proszę o informacje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie