Mateusz1998 Napisano 7 Styczeń 2014 Autor Napisano 7 Styczeń 2014 Witam mam pytanie dzisiaj mojego kolegę wypytywał się policjant ajniak" chodziło mu o 16 latka który chodzi z wykrywaczem. Mam pytanie czy mogę mieć jakieś problemy i czy jeśli mam bezpieczne fanty to mogą je zabrać i nie oddać ?
a.m.m.s Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 Jak się pytają o Ciebie to pewnie jesteś na celowniku, nie dziś nie jutro ale w przyszłości możesz pewnie liczyć na odwiedziny.
Hebda Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 ZieeewTak to jest jak gimnazjum dostanie wykrywacz,zero literatury,znajomości tematu i od razu fotki rupieci z UoBiA wsadza w net.Zieeew..
ktos451 Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 A zna kolega Art. 111 ustawy o ochronie zabytków :DOdsyłam do lekturyhttp://www.zabytki.pl/sources/prawo/ustawa.html
viator01 Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 Wykopane mogą zabrać, ale o ich przeznaczeniu w takiej sytuacji decyduje sąd. Policja nie ma prawa niczego zabierać. Gdyby się zjawili, to trzeba spisać na miejscu bardzo dokładny protokół z opisem wszystkich przekazywanych fantów. Większość takich spraw kończy się niczym, bo albo policja robi rewizję i oddaje podejrzane fanty do ekspertyzy a potem zwraca, albo sąd nie stwierdza, że są to zabytki i także można je odebrać (jeśli uda się je znaleźć i zidentyfikować - po to ten dokładny spis).Jednak jakby się okazało, że masz łuskę ze spłonką, to już może być problem, ale jaki, to zależy od tego, na kogo trafisz.
Mateusz1998 Napisano 8 Styczeń 2014 Autor Napisano 8 Styczeń 2014 Nie mam żadnych nielegalnych fantów to dobrze xd
Kriczer Napisano 8 Styczeń 2014 Napisano 8 Styczeń 2014 co za moda wrzucanie wszystkiego co się znajdzie do sieci, opowiadanie kolegom a później płacz panie jam niewinny"Hmy od kiedy tajniaki zajmują się 16 latkami co z kanarkiem po polach latają :)
Mateusz1998 Napisano 8 Styczeń 2014 Autor Napisano 8 Styczeń 2014 Co za moda udawania fajnego ;) Tylko Ci z tym nie wychodzi , tutaj zadałem pytanie i dostałem odpowiedz więc nwm po co się wypowiadasz i tylko posty nabijasz. Pamiętaj fajny" nie jesteś :) Proszę Moda o zablokowanie wątku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.