macvsog Napisano 6 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2014 W porcie Umm Qasr na południu Iraku wyładowano 13 rosyjskich śmigłowców uderzeniowych Mi-28NE. Wcześniej, w pierwszej partii Wiertalioty Rossii dostarczyły Irakowi 15 śmigłowców.Rosja kontynuuje realizację kontraktu na dostawę 40 śmigłowców bojowych Mi-28NE i Mi-35M oraz 48 mobilnych kompleksów przeciwlotniczych Pancir-S1, zawartego w 2012 w czasie wizyty irackiego prezydenta w Moskwie. Jego całkowita wartość wynosi 4,2 mld USD. W listopadzie do Iraku dostarczono 15 śmigłowców Mi-35M. 3 stycznia do portu Umm Qasr przybył kolejny transport – 13 śmigłowców Mi-28NE Nocznyj Ochotnik".Więcej:http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=12376 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 7 Styczeń 2014 Share Napisano 7 Styczeń 2014 Amerykanom kawałek tortu ktoś zjadł...... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulek Napisano 13 Styczeń 2014 Share Napisano 13 Styczeń 2014 Po wyjściu amerykanów coraz częściej zostają im tylko okruchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 14 Styczeń 2014 Share Napisano 14 Styczeń 2014 Rosjanie nie byli w Iraku, a kontrakty mają. My byliśmy i guzik mamy :)Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 14 Styczeń 2014 Share Napisano 14 Styczeń 2014 Cena czyni cuda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.