Skocz do zawartości

Sponiewierali flagę przy mauzoleum Marszałka na Rossie

ZUBIKED

Rekomendowane odpowiedzi

Boga do tego nie mieszaj, raczej odpowiedz, kto Ci dał prawo do nazywania mnie debilem? Uważasz się za mądrzejszego ode mnie, bo ja słucham RM i uważam prace IPN za wartościowe? Jakim prawem przypisujesz mi poglądy nazistowskie, choć jako lewicowiec sam jesteś bliżej narodowego socjalizmu niż ja? I dlaczego Twój kumpel z Wrocławia daje mi kartkę, choć ja nikogo nie obraziłem? Czujesz się bezkarny, więc pozwalasz sobie na na pobłażliwą ironię": Boże, znowu naszych biją", wypowiadaną z miną mędrca. Spadam z tego forum.

Bandolero,coś masz ze wzrokiem ostatnio nie tego, wypunktuj gdzie użyłem tych epitetów w stosunku do Twojej osoby, ja osobiście szanuje i podziwiam Twoją wiedzę i zaangażowanie, nienawidzę natomiast narzucania mi twojego światopoglądu i pewnej ideologi i pomiatania ludzmi o innych niż Twoje poglądach. Wesołych Świąt.

Można mieć bardzo skrajne poglądy. Można głosić najbardziej utopijne, spiskowe teorie dziejów. Można bronić tego, co nie da się obronić - w tym przypadku zrobienie z flagi innego państwa szmaty do podłogi. Ale nie można uważać ludzi mających inne poglądy za wrogów i zdrajców - słynna jaczejka" umieszczana tu na forum setki razy. Bo takie postawy, prędzej czy później obudzą Demony...

Widzisz Bandolero, Ty wyraźnie masz mentalność Kalego. Jesteś święcie przekonany, że masz moralne" prawo obrażania innych nazywając ich nagminnie, cyt. komuchami", lewakami", internacjonałami", a najczęściej sowiecką jaczejką". Ale jak ktoś Tobie coś odpali - no to święte oburzenie...

Twoim ulubionym określeniem są tzw. eżimowe media", a ja się pytam jaki eżim" masz na myśli? Bo akurat ten rząd został wybrany w demokratycznych wyborach, a nie podczas zamachu stanu! Swoją drogą, to mnie się ten rząd również nie podoba, bo reprezentuje moim zdaniem jedynie oligarchów i korporacje, ale eżimowy" na pewno nie jest. Strach się bać Waszych iereżimowych" rządów...

W innym wątku wyraziłeś radość z tego, że grupy obszczymurków regularnie oblewają czerwoną farbą pomnik gen. Berlinga [no cóż, są różne zboczenia]. Gen. Berling nie jest z mojej bajki, a nawet uważam go za postać mocno kontrowersyjną. Ale uważam, że chociażby za to, że został odznaczony za obronę Lwowa w 1920 roku przed Bolszewikami Srebrnym Krzyżem Orderu Wojennego Virtuti Militari, jakaś odrobina szacunku się mu należy.

Mógłbym tak długo jeszcze, ale jest Wigilia, więc odpuszczam.

Zdrowia życzę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie