Lang80 Napisano 21 Grudzień 2013 Autor Napisano 21 Grudzień 2013 Witam szanownych kolegów. Ostatnio trafiłem taką szafkę, brak na niej jakichkolwiek napisów, niedaleko był przed wojną niemiecki komisariat. Czy ktoś zna z jakiego okresu pochodzi i czy wojskowa, czy cywilna?
Tomasz70 Napisano 2 Styczeń 2014 Napisano 2 Styczeń 2014 Solidne, niemieckie wykonanie wygladało tak, jak na fotkach pod linkiem.https://www.google.pl/search?q=luftschutz+hausapotheke&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=wTrFUrvtEImoyQON2oCgCQ&ved=0CCoQsAQ&biw=1440&bih=703Pozdrawiam.
Lang80 Napisano 21 Grudzień 2013 Autor Napisano 21 Grudzień 2013 Witam szanownych kolegów. Ostatnio trafiłem taką szafkę, brak na niej jakichkolwiek napisów, niedaleko był przed wojną niemiecki komisariat. Czy ktoś zna z jakiego okresu pochodzi i czy wojskowa, czy cywilna?
janiszelk Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 A skąd podejrzenie że to niemiecka? Tylko dlatego że kiedyś był w pobliżu niemiecki posterunek, komisariat?Dla mnie to PRL, w większości zakładów, biur itp wisiały takie cuda, zrobione z byle czego, a że przepisy BHP wymagały to były.
Lang80 Napisano 21 Grudzień 2013 Autor Napisano 21 Grudzień 2013 Podejrzenie stąd, że wszystkie inne skrzynki, szafki były niemieckie, z napisami, obok walał się niemiecki odkażacz.
Lang80 Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Napisano 2 Styczeń 2014 Dzięki, również pozdrawiam, moje podejrzenie było stąd, że trafiłem tam parę skrzynek z niemieckimi napisami.
Pytanie
Lang80
Witam szanownych kolegów. Ostatnio trafiłem taką szafkę, brak na niej jakichkolwiek napisów, niedaleko był przed wojną niemiecki komisariat. Czy ktoś zna z jakiego okresu pochodzi i czy wojskowa, czy cywilna?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.