aplyger Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 Kultura i prawo prasowe nakazywałyby odpowiedzieć Boerowi, ale teraz nie wiem, czy nie zostanę zbanowany za zwanego offtopa". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 Wybacz Bandolero, ale pan Siemiaszko nie jest dla mnie żadnym autorytetem, bo do historii podchodzi zbyt ideologicznie. Każdy temat i każdego można zresztą albo gloryfikować, albo zmieszać z błotem. Tyle tylko, że to niewiele ma wspólnego z prawdziwą historią... Odnośnie eneficjentów" systemu jaki nam narzucono po wojnie, to przede wszystkim były to miliony ludzi bardzo biednych przed wojną [moja rodzina do takich nie należała].Yeti mam prośbę - załóż może nowy wątek pt. Berling, a PW", lub wykasuj całość wpisów nie na temat, bo wątek miał być zupełnie o czym innym, a zrobiła się z niego jakaś propagandówka rodem z jakiego partyjnego wiecu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplyger Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 Balans, a kto jest dla Ciebie autorytetem"? Podaj jego nazwisko, sprawdzimy jakie są jego aktualne poglądy na temat ohaterskiej" akcji Berlinga w Warszawie powstańczej. Powiadasz: miliony" ludzi było bardziej biednych przed wojną? A czy to czasem nie są te same miliony" które uciekły z komunistycznego raju, gdy tylko nadarzyła się okazja wyjazdu za granicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2013 Dawno w Temacie nie było tyle nie na temat...Czas zamknąć bo :(...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 Albo trzeba temat dopasować do zawartości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.