Skocz do zawartości

71 rocznica mordu w Ciepielowie

fuks_ag

Rekomendowane odpowiedzi

Wybacz Bandolero, ale pan Siemiaszko nie jest dla mnie żadnym autorytetem, bo do historii podchodzi zbyt ideologicznie. Każdy temat i każdego można zresztą albo gloryfikować, albo zmieszać z błotem. Tyle tylko, że to niewiele ma wspólnego z prawdziwą historią...

Odnośnie eneficjentów" systemu jaki nam narzucono po wojnie, to przede wszystkim były to miliony ludzi bardzo biednych przed wojną [moja rodzina do takich nie należała].

Yeti mam prośbę - załóż może nowy wątek pt. Berling, a PW", lub wykasuj całość wpisów nie na temat, bo wątek miał być zupełnie o czym innym, a zrobiła się z niego jakaś propagandówka rodem z jakiego partyjnego wiecu.

Balans, a kto jest dla Ciebie autorytetem"? Podaj jego nazwisko, sprawdzimy jakie są jego aktualne poglądy na temat ohaterskiej" akcji Berlinga w Warszawie powstańczej.

Powiadasz: miliony" ludzi było bardziej biednych przed wojną? A czy to czasem nie są te same miliony" które uciekły z komunistycznego raju, gdy tylko nadarzyła się okazja wyjazdu za granicę?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie