Skocz do zawartości

Akcja policji - Mirsk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak może się skończyć przechowywanie niedozwolonych materiałów. Więcej na :
http://izerskie.info/index.php/aktualnosci/informacje-z-regionu/512-arsenal-w-mirsku
Napisano
Po przeszukaniu pomieszczenia zabezpieczono znaczne ilości materiałów pirotechnicznych, lonty, naboje ćwiczebne do broni myśliwskiej, łuski po nabojach z broni myśliwskiej.
taaaaa mojego 5 letniego syna też trzeba zamknąć bo pozbierał kilka łusek po nabojach wystrzelonych w salwach honorowych na jednej z uroczystości, jeśli to jest tylko to co pismak sklecił to chyba zaczyna ta nagonka przeradzać sie w jakąś paranoje
Napisano
Zasięg rażenia wynosi zwyczajowo 1000 metra niezależnie od typu amunicji.Może on jednak rosnąć,gdy uzna się że np:2000m zabrzmi w artykule większą grozą.
Napisano
Powszechnie wiadomo że w Polsce nie dostaniesz pracy jeżeli nie masz znajomości.Jest to szczególnie widoczne w środkach masowego przekazu.Ktoś kto kleci takie artykuły w normalnym kraju nie zostałby dopuszczony do matury.Nawet obcokrajowcy lepiej piszą po polsku.Niestety nie mamy możliwości komukolwiek zabronić się ośmieszać takimi wypocinami.
Proszę zwrócić uwagę na częste błędy w tekstach wypisywanych na paskach w TV.Coś co stało się normą : osierocił żonę i dzieci :-)
Napisano
Może byśmy z organizowali jakąś ogólnopolską akcję.Wyszukiwane by były taki żałosne artykuły a autor jak i sam pismak byłby żartobliwie komentowany.Gdy stracą rzdtelność to nikt nie będzie brał ich poważnie.Wiem że to nawoływanie do flamu,ale na ogień trzeba odpowiadać ogniem bo te <cenzura> robią z ludzi bandytów.
Napisano
Dla mnie to najlepszy fragment:

W dniu 14 listopada 2013 r. policjanci PP Mirsk otrzymali informację, iż mieszkaniec Mirska skonstruował bombę. Natychmiast podjęto działania celem ustalenia kto i gdzie może to przechowywać."

Działania jak w Guantanamo - bardziej guano niż namo...
Napisano
Ośmieszać i znać swoje prawa.Skuteczna metoda.Autor artykułu to starszy aspirant.Aspiruje do czego ? Do funkcji rzecznika prasowego czy specjalisty pirotechnika ? Oj to jeszcze daleka i trudna droga.Ciekaw jestem jak zakończy się postępowanie i kto poniesie koszty ? Stare przysłowie : Błędy sądu kryją więzienia,błędy lekarzy - cmentarze.A koszty ponosi naród.Nie mylić z rządem bo już dawno nie jest polski.To już przestaje być śmieszne,robi się straszne.Nadal zbyt dużo milicjantów pracuje w Policji.Wyjaśniam różnicę bo jest identyczna jak między dziwką a prostytutką.Jedno to charakter a drugie zawód.
Napisano
a to przez to iż policja za wiele może", policja RUTYNOWO zatrzymuje, policja RUTYNOWO kontroluje, dla mnie to policja strzela w ciemno, może coś trafi.Po uj policja mnie zatrzymuje jeśli nie popełniłem wykroczenia na drodze w czasie jazdy autem?, domniemanie przestępstwa?,nie mają byki nic ciekawszego do roboty?,na następne wakacje to ja się wybiorę, na Madagaskar.
Napisano
nie ma co sie smiać, u mnie jak znalezli kiedys 0.5 kg czarnego prochu (mam karabin) to jeden (d-ca) chciał wzywac saperów i ewaukowac blok i wezwać tv. na szczęscie pirotechnik policyjny był normalny i go wysmiał. spotkałem tego pirotechnika potem na ulicy - odszedł z policji powiedział ze z debilami nie da sie pracować... teraz jest w straży ppoż.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie