Kamiennik Napisano 17 Listopad 2013 Autor Napisano 17 Listopad 2013 Tak może się skończyć przechowywanie niedozwolonych materiałów. Więcej na :http://izerskie.info/index.php/aktualnosci/informacje-z-regionu/512-arsenal-w-mirsku
sid30 Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Po przeszukaniu pomieszczenia zabezpieczono znaczne ilości materiałów pirotechnicznych, lonty, naboje ćwiczebne do broni myśliwskiej, łuski po nabojach z broni myśliwskiej.taaaaa mojego 5 letniego syna też trzeba zamknąć bo pozbierał kilka łusek po nabojach wystrzelonych w salwach honorowych na jednej z uroczystości, jeśli to jest tylko to co pismak sklecił to chyba zaczyna ta nagonka przeradzać sie w jakąś paranoje
sonicsquad Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 a miejsce zdarzenia dojechał także przewodnik psa do wykrywania mat. wybuchowych." - to psów już nie mają tylko sami wąchają?
predi888 Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Nie na[pisali na ile kilometrów była ewakuacja ,albo zasięg rażenia ?
vis1939 Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Zasięg rażenia wynosi zwyczajowo 1000 metra niezależnie od typu amunicji.Może on jednak rosnąć,gdy uzna się że np:2000m zabrzmi w artykule większą grozą.
Kriczer Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 To on chyba tą bombę z myśliwskich sklecił.
GzesioB Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Powszechnie wiadomo że w Polsce nie dostaniesz pracy jeżeli nie masz znajomości.Jest to szczególnie widoczne w środkach masowego przekazu.Ktoś kto kleci takie artykuły w normalnym kraju nie zostałby dopuszczony do matury.Nawet obcokrajowcy lepiej piszą po polsku.Niestety nie mamy możliwości komukolwiek zabronić się ośmieszać takimi wypocinami.Proszę zwrócić uwagę na częste błędy w tekstach wypisywanych na paskach w TV.Coś co stało się normą : osierocił żonę i dzieci :-)
GzesioB Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Co to są naboje ćwiczebne do broni myśliwskiej ?!Dlaczego na fotografii nie pokazano spłonek ?Czyżby były zbite zgodnie z ustawą ?
Kriczer Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 ktoś tu pisał na forum, że przed świętami trzeba podbić statystki...
czarny bocian Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 to nie jest nagonka ...to juz obsesja .
predi888 Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 Może byśmy z organizowali jakąś ogólnopolską akcję.Wyszukiwane by były taki żałosne artykuły a autor jak i sam pismak byłby żartobliwie komentowany.Gdy stracą rzdtelność to nikt nie będzie brał ich poważnie.Wiem że to nawoływanie do flamu,ale na ogień trzeba odpowiadać ogniem bo te <cenzura> robią z ludzi bandytów.
woytas Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 Dla mnie to najlepszy fragment:W dniu 14 listopada 2013 r. policjanci PP Mirsk otrzymali informację, iż mieszkaniec Mirska skonstruował bombę. Natychmiast podjęto działania celem ustalenia kto i gdzie może to przechowywać."Działania jak w Guantanamo - bardziej guano niż namo...
GzesioB Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Ośmieszać i znać swoje prawa.Skuteczna metoda.Autor artykułu to starszy aspirant.Aspiruje do czego ? Do funkcji rzecznika prasowego czy specjalisty pirotechnika ? Oj to jeszcze daleka i trudna droga.Ciekaw jestem jak zakończy się postępowanie i kto poniesie koszty ? Stare przysłowie : Błędy sądu kryją więzienia,błędy lekarzy - cmentarze.A koszty ponosi naród.Nie mylić z rządem bo już dawno nie jest polski.To już przestaje być śmieszne,robi się straszne.Nadal zbyt dużo milicjantów pracuje w Policji.Wyjaśniam różnicę bo jest identyczna jak między dziwką a prostytutką.Jedno to charakter a drugie zawód.
Boer Napisano 20 Listopad 2013 Napisano 20 Listopad 2013 a to przez to iż policja za wiele może", policja RUTYNOWO zatrzymuje, policja RUTYNOWO kontroluje, dla mnie to policja strzela w ciemno, może coś trafi.Po uj policja mnie zatrzymuje jeśli nie popełniłem wykroczenia na drodze w czasie jazdy autem?, domniemanie przestępstwa?,nie mają byki nic ciekawszego do roboty?,na następne wakacje to ja się wybiorę, na Madagaskar.
okejos Napisano 20 Listopad 2013 Napisano 20 Listopad 2013 nie ma co sie smiać, u mnie jak znalezli kiedys 0.5 kg czarnego prochu (mam karabin) to jeden (d-ca) chciał wzywac saperów i ewaukowac blok i wezwać tv. na szczęscie pirotechnik policyjny był normalny i go wysmiał. spotkałem tego pirotechnika potem na ulicy - odszedł z policji powiedział ze z debilami nie da sie pracować... teraz jest w straży ppoż.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.