viator01 Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 Flower to to samo co flobert (tylko chyba spolszczenie)
torba5 Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 viator no przeca wiem że flobert ,a moje pytanie było sarkastyczne i nie istnieje spolszczenie tej nazwy ,chodziło mi o to że jak już coś nazywasz nazywaj to poprawnie :)
torba5 Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 http://www.google.pl/search?q=flower&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=TSh6UovhGs6VhQee4IGIBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=903to tak dlas podsumowania i trochu dla śmiechu
Korabkow Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 Kolego Torba5,polecam:Słownik Wyrazów Obcych wydanie PWN Warszawa 1991,strona 276-flower,broń palna małego kalibru,używana do ćwiczeń w zamkniętych halach i do polowania na drobne ptactwo.Ja jestem kolekcjonerem starej daty polegającym przede wszystkim na literaturze tematu,wiem także,że dzisiaj posiadanie książek nie jest w dobrym tonie-bo to łapie kurz i jest nieestetyczne, a wszystko można znaleźć w internecie.Mało tego tu na tym forum od pewnej osoby usłyszałem,że książki służą do inwestycji a ja naiwny myślałem,że do nabycia i pogłębienia wiedzy,ja pozostanę przy takiej swojej naiwności.Kolego Torba to ostanie zdanie nie jest aluzją do Twojej osoby. pozdrawiam.
torba5 Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 trudno polecać Słownik Wyrazów Obcych przy identyfikacji broni ,a jeszcze trudniej traktować go jako literaturę tematu ,gdyby kolega przytoczył mi to w konkretnej pozycji w temacie broni proszę bardzo ,a tak nie wątpię że jest taka pozycja w Słowniku ale ja pozwolę sobie pozostać przy swojej flobertowej naiwność ,spoko nie biorę nic do siebierównież pozdrawiam
Kriczer Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 no ludzie litości, jak można tego ogryzka do skałkowego porównywać ? resztka ze strzelby coś jak to https://www.landdfirearms.com/store/images/DSCN2398.JPG
torba5 Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 czemu piszesz w liczbie mnogiej tylko jedna osobo go do skałki porównywała ,porawiłem ci linka http://www.landdfirearms.com/store/images/DSCN2398.JPG
Kriczer Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 a tu akurat ogólnie pisałem, bo niektórzy piszą głupoty zasłyszane gdzieś a bladego pojęcia nie mają :)
torba5 Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 flobert nie za duży kaliber choć nie podany ?winchester też nie brak charakterystycznych elementówmoże dobrym tropem byłby odtylcowy remington ,na pewno jest to obrzyn ,no nic śledztwo trwa
Kriczer Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 strzelba na 100% wyżej podałem przykład podobnej:New England Firearms Co Model: Pardner
rudydh Napisano 6 Listopad 2013 Autor Napisano 6 Listopad 2013 Hahahaha ja to zawsze coś ciekawego wykopie Tylko pytanie skoro coś amerykańskiego To jak się tu znalazło
torba5 Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 no cóż wychodzi na to że broń myśliwska Remington też mial podobny model ,zresztą ten wskazany przez Kiczera strzela amunicją Remingtona ...więc wpierw broń myśliwska potem bandycka
Korabkow Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Nie jest to pistolet skałkowy tylko broń strzelba odtylcowa i wygląda mi na obrzyn flowera.
Kriczer Napisano 7 Listopad 2013 Napisano 7 Listopad 2013 wszystko możliwe jest u nas nei tak dawno ktoś też strzelbę hamerykańską wykopał :)
viator01 Napisano 7 Listopad 2013 Napisano 7 Listopad 2013 Przecież to jest egzemplarz cywilny a nie wojskowy. Pewnie ktoś, kogo było na to stać sobie sprowadził do polowania, a potem w różnych zawieruchach następowały zmiany właścicieli i zastosowania.
rudydh Napisano 6 Listopad 2013 Autor Napisano 6 Listopad 2013 a masz jakies zdjecie pogladoe, lub strone poswiecona tym zabawka , bo faktycznie powinno to sie otwierac
aplyger Napisano 7 Listopad 2013 Napisano 7 Listopad 2013 A dyć to posiada klucz jak dubeltówka, jest to więc zwykła broń łamana.
viator01 Napisano 7 Listopad 2013 Napisano 7 Listopad 2013 A rzeczywiście na ostatniej fotce nawet widać półokrągłą linię
Pytanie
rudydh
prosze o identyfikacje
28 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.