Skocz do zawartości

Srebrna Moneta

Bercik25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie jaki jest najlepszy sposób na wyczyszczenie tej monety, nie chce jej zniszczyć, a do gołego" srebra jej nie zamierzam czyścić, bardzo proszę o odpowiedz, szukałem oczywiście sposobów na jej wyczyszczenie, podobno cytrynką" się srebro czyści, ale niektóre osoby piszą aby tego nie robić.

Z góry dziękuje,
Pozdrawiam!

Napisano
Aha, rozumie, w takim razie jutro skoczę do TESCO, i zobaczę czy coś takiego w ogóle mają.
Bo szczerze powiem, nie pamiętam aby takie coś tam było, a na alledrogo" tego nie ma - a szkoda.
Napisano
http://www.strefakonserwatora.pl/winian-sodupotasu-sol-seignettea-100g-p-179.html
polecam coś takiego, chyba że chcesz wypolerowac monetę to wtedy polecane Kiwi nada się do tego idealnie
Napisano
Byłem dzisiaj w TESCO, niestety same pasty do butów KIWI, ani śladu tego płynu do metali... :/

Będę musiał poszukać w innych sklepach, zajrzę również do chemicznego" i do 2-giego TESCO.
Napisano
Co do jego działania, poczytałem trochę opinii na internecie, na to wychodzi że produkt jest rewelacyjny, tylko zapach wkurzający ^^
Mam nadzieje że ten płyn znajdę, bo przyda się nie tylko do tej monetki :)
  • 3 weeks later...
Napisano
Byłem w wielu sklepach, ale były same pasty do butów, zdenerwowany poczytałem trochę na internecie gdzie to dostać i gdzieś pisało, że podobno KIWI METAL" już nie produkują, tylko występuje pod inną nazwą Mr Muscle" podobno to jest to samo co kiwi metal", ale jednak wolał bym żeby ktoś to potwierdził, ma może ktoś ten specyfik ? jest on taki sam jak kiwi metal, czy może jednak coś zmienili ?
ps. jutro już powinien kurier z tym wynalazkiem do mnie wpaść, ale przed użyciem wole mieć pewność :)
Napisano
Bercik już też u nas w tesco Kiwi metal nie ma, kolor tego specyfiku był taki jasno różowo mleczny. A to co Ci wyślą wypróbuj na jakimś łańcuszku pierścionku to zobaczysz jak działa.
Napisano
Tak też zrobię, jeśli ten specyfik zda egzamin, to jutro wkleję zdjęcia z czyszczenia tych pfenningów i bardzo zabrudzonej" kopiejki, a dokładniej 15 kopiejek ;)
Napisano
Płyn okazał się strzałem w dziesiątkę, zdjęcia przed polerowaniem, po polerowaniu błyszczą się jak psu(...) na prawdę dobry zakup :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie