Bercik25 Napisano 4 Listopad 2013 Autor Share Napisano 4 Listopad 2013 Witam, mam pytanie jaki jest najlepszy sposób na wyczyszczenie tej monety, nie chce jej zniszczyć, a do gołego" srebra jej nie zamierzam czyścić, bardzo proszę o odpowiedz, szukałem oczywiście sposobów na jej wyczyszczenie, podobno cytrynką" się srebro czyści, ale niektóre osoby piszą aby tego nie robić.Z góry dziękuje,Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 4 Listopad 2013 Autor Share Napisano 4 Listopad 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 4 Listopad 2013 Share Napisano 4 Listopad 2013 Kup sobie w Tesco płyn do czyszczenia srebra i złota KIWI METAL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 5 Listopad 2013 Autor Share Napisano 5 Listopad 2013 Aha, rozumie, w takim razie jutro skoczę do TESCO, i zobaczę czy coś takiego w ogóle mają.Bo szczerze powiem, nie pamiętam aby takie coś tam było, a na alledrogo" tego nie ma - a szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Popatrz na regał z pastami do butów KIWI to tam możesz znaleźć ten płyn do czyszczenia metali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszc Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 http://www.strefakonserwatora.pl/winian-sodupotasu-sol-seignettea-100g-p-179.htmlpolecam coś takiego, chyba że chcesz wypolerowac monetę to wtedy polecane Kiwi nada się do tego idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 5 Listopad 2013 Autor Share Napisano 5 Listopad 2013 Aha, to już wiem, powinienem znaleźć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Daj znać czy dostałeś i jaki efekt bo moje srebro to jak nówka, monety, łańcuszki sygnety itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 6 Listopad 2013 Autor Share Napisano 6 Listopad 2013 Byłem dzisiaj w TESCO, niestety same pasty do butów KIWI, ani śladu tego płynu do metali... :/Będę musiał poszukać w innych sklepach, zajrzę również do chemicznego" i do 2-giego TESCO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 6 Listopad 2013 Autor Share Napisano 6 Listopad 2013 Co do jego działania, poczytałem trochę opinii na internecie, na to wychodzi że produkt jest rewelacyjny, tylko zapach wkurzający ^^Mam nadzieje że ten płyn znajdę, bo przyda się nie tylko do tej monetki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 27 Listopad 2013 Autor Share Napisano 27 Listopad 2013 Byłem w wielu sklepach, ale były same pasty do butów, zdenerwowany poczytałem trochę na internecie gdzie to dostać i gdzieś pisało, że podobno KIWI METAL" już nie produkują, tylko występuje pod inną nazwą Mr Muscle" podobno to jest to samo co kiwi metal", ale jednak wolał bym żeby ktoś to potwierdził, ma może ktoś ten specyfik ? jest on taki sam jak kiwi metal, czy może jednak coś zmienili ?ps. jutro już powinien kurier z tym wynalazkiem do mnie wpaść, ale przed użyciem wole mieć pewność :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan783 Napisano 27 Listopad 2013 Share Napisano 27 Listopad 2013 Moneta w takim stanie nie wymaga czyszczenia . Po wyczyszczeniu są to tzw. klamki i wielu kolekcjonerów uważa je wtedy za zniszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 27 Listopad 2013 Share Napisano 27 Listopad 2013 Bercik już też u nas w tesco Kiwi metal nie ma, kolor tego specyfiku był taki jasno różowo mleczny. A to co Ci wyślą wypróbuj na jakimś łańcuszku pierścionku to zobaczysz jak działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 27 Listopad 2013 Autor Share Napisano 27 Listopad 2013 Tak też zrobię, jeśli ten specyfik zda egzamin, to jutro wkleję zdjęcia z czyszczenia tych pfenningów i bardzo zabrudzonej" kopiejki, a dokładniej 15 kopiejek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek_66 Napisano 27 Listopad 2013 Share Napisano 27 Listopad 2013 Zobacz w google -czyszczenie srebrnych monet,jest tam tego full,http://www.numizmatyka24.pl/czyszczenie.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 fot1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 fot2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 f3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 f4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 f5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 f6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 Płyn okazał się strzałem w dziesiątkę, zdjęcia przed polerowaniem, po polerowaniu błyszczą się jak psu(...) na prawdę dobry zakup :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Z ciekawości zapytam- i, że niby to powód do radości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 dodam: straciła klimat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 trochę przesadziłeś z tym polerowaniem, straciła ducha ta moneta i została tylko błyskotką, delikatna patyna monetom dodaje duszy, powagi oryginalności, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.