a.m.m.s Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 A to do flaszeczki po wędzeniu wisiało 3 tygodnie.
Kuba115 Napisano 7 Styczeń 2014 Autor Napisano 7 Styczeń 2014 Im dużej wisi tym nabiera lepszego smaku. Do flaszeczki jak znalazł :) Dwa pętka kiełbasy, którą wędziłem na święta (dokładnie 23 grudnia) wiszą i dojrzewają.
countryb Napisano 9 Styczeń 2014 Napisano 9 Styczeń 2014 Witam , prócz wędzonek pyszne są różnego rodzaju konserwy jak choćby schab w kiełbasiance na zdjęciu . Ale ja nie o tym , otóż kończy mi się maszynka do mielenia mięsa . Miałem wiele lat taką w robocie kombajnie ale jej czas już mija . Może używacie jakieś sprawdzone modele warte polecenia . Pozdrawiam
a.m.m.s Napisano 9 Styczeń 2014 Napisano 9 Styczeń 2014 tylko poczciwa alfa, ale oczywiście trzeba do tego dorobić napęd. Moja mama używa zelmera.
kopijnik2 Napisano 11 Styczeń 2014 Napisano 11 Styczeń 2014 ostatnio dotarło do mojej świadomości, że zakaz sprzedaży wędzonego" - bardzo uderzy w litewski rynek - bo tam 4xwięcej - mocniej wędzi się...jak by ktoś miał przesłuchy z Litwy w tym temacie niech się nimi podzieli w tym wątku...
Swiety82 Napisano 11 Styczeń 2014 Napisano 11 Styczeń 2014 Zelmer, od pokoleń w rodzinie. Ostatnio kaszanka szła i nawet nie zająknął :)
countryb Napisano 16 Styczeń 2014 Napisano 16 Styczeń 2014 rudolf dodawanie takich zdjęć po kolacji powinno być zabronione - ale to musi być pyszne..
Kuba115 Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Napisano 16 Styczeń 2014 Jakim drewnem i w jakiej temperaturze wędziłeś łososie? Jeszcze nigdy nie wędziłem ryby, a Twoje wyglądają przepysznie. Chętnie bym spróbował :)
zainak Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 a jak z wędzeniem kurczaka ?mam zamiar to u siebie przetestować przy najbliższej okazji jakie drewno? czy podobnie jak wieprzowinkę ? a kuraka jak najlepiej przyprawić ?będę wdzięczny :)
rodan Napisano 23 Styczeń 2014 Napisano 23 Styczeń 2014 Za kilka lat Peklowanie też będzie zabronione.
Romek_66 Napisano 23 Styczeń 2014 Napisano 23 Styczeń 2014 Kol.zainak-zobacz tutaj;http://www.google.pl/search?q=w%C4%99dzenie+kurczak%C3%B3w+przepis&oq=w%C4%99dzenie+kurczak%C3%B3w&aqs=chrome.1.69i57j0l2.15357j0j8&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 07:40 28-04-2016
sonicsquad Napisano 28 Kwiecień 2016 Napisano 28 Kwiecień 2016 Ale dziadka wykopałem... Ale było warto. Jakoś tak na dniach przyjedzie do mnie moja wędzarnia. Niewielka i poręczna. Na początek planuję jakiegoś kuraka. Może na weekend majowy coś zacznę. W międzyczasie stawiam wiatkę na ogródku...
paul Napisano 28 Kwiecień 2016 Napisano 28 Kwiecień 2016 Kury to sobie daruj.Podobno jesteś tym co jesz.Kura, to według większości, najgłupsze stworzenie na świecie więc .. , poza tym popatrz, jak wyglądają ci co namiętnie jadają w kentucky coś tam. Hormony wzrostu, antybiotyki i cokolwiek sobie nie wymyślisz to w tym obrzydliwym mięsie znajdziesz.
mimir Napisano 28 Kwiecień 2016 Napisano 28 Kwiecień 2016 Wędzone papugi- strasznie sprytne stworzenia a z ryb to delfiny;) A na poważnie to:Jak se sam nie złapiesz i nie zrobisz- to masz gwarancję, że żresz truciznę. Choć wody skażone, lasy zatrute...
Por. Wojas Napisano 28 Kwiecień 2016 Napisano 28 Kwiecień 2016 Paul - a słyszałeś o takim czymś jak wiejskie" kury, a nie jakieś tam sztuczne z marketu?
sonicsquad Napisano 28 Kwiecień 2016 Napisano 28 Kwiecień 2016 deszcze skażone gleba skażona antybiotyki szmyki pierdyki... Habanina od znajomego z wiochy i kuraki też... A gdzie one biegały? ...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 22:43 28-04-2016
sonicsquad Napisano 28 Kwiecień 2016 Napisano 28 Kwiecień 2016 Sorry :) A na poważnie to uczyć się będę najpierw więc coś prostego. Niby też podwędzanie białej surowej na początek...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.