Skocz do zawartości

Nasze wędzenie

Kuba115

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Im dużej wisi tym nabiera lepszego smaku. Do flaszeczki jak znalazł :) Dwa pętka kiełbasy, którą wędziłem na święta (dokładnie 23 grudnia) wiszą i dojrzewają.
Napisano

Witam , prócz wędzonek pyszne są różnego rodzaju konserwy jak choćby schab w kiełbasiance na zdjęciu . Ale ja nie o tym , otóż kończy mi się maszynka do mielenia mięsa . Miałem wiele lat taką w robocie kombajnie ale jej czas już mija . Może używacie jakieś sprawdzone modele warte polecenia .
Pozdrawiam

Napisano
ostatnio dotarło do mojej świadomości, że zakaz sprzedaży wędzonego" - bardzo uderzy w litewski rynek - bo tam 4xwięcej - mocniej wędzi się...
jak by ktoś miał przesłuchy z Litwy w tym temacie niech się nimi podzieli w tym wątku...
Napisano
Jakim drewnem i w jakiej temperaturze wędziłeś łososie? Jeszcze nigdy nie wędziłem ryby, a Twoje wyglądają przepysznie. Chętnie bym spróbował :)
Napisano
a jak z wędzeniem kurczaka ?
mam zamiar to u siebie przetestować przy najbliższej okazji

jakie drewno? czy podobnie jak wieprzowinkę ? a kuraka jak najlepiej przyprawić ?

będę wdzięczny :)
Napisano
Kol.zainak-zobacz tutaj;
http://www.google.pl/search?q=w%C4%99dzenie+kurczak%C3%B3w+przepis&oq=w%C4%99dzenie+kurczak%C3%B3w&aqs=chrome.1.69i57j0l2.15357j0j8&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 07:40 28-04-2016
  • 2 years later...
Napisano
Ale dziadka wykopałem... Ale było warto. Jakoś tak na dniach przyjedzie do mnie moja wędzarnia. Niewielka i poręczna. Na początek planuję jakiegoś kuraka. Może na weekend majowy coś zacznę. W międzyczasie stawiam wiatkę na ogródku...
Napisano
Kury to sobie daruj.
Podobno jesteś tym co jesz.
Kura, to według większości, najgłupsze stworzenie na świecie więc .. , poza tym popatrz, jak wyglądają ci co namiętnie jadają w kentucky coś tam. Hormony wzrostu, antybiotyki i cokolwiek sobie nie wymyślisz to w tym obrzydliwym mięsie znajdziesz.
Napisano
Wędzone papugi- strasznie sprytne stworzenia a z ryb to delfiny;) A na poważnie to:
Jak se sam nie złapiesz i nie zrobisz- to masz gwarancję, że żresz truciznę. Choć wody skażone, lasy zatrute...
Napisano
deszcze skażone gleba skażona antybiotyki szmyki pierdyki... Habanina od znajomego z wiochy i kuraki też... A gdzie one biegały? ...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 22:43 28-04-2016

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie