Czlowieksniegu Napisano 16 Październik 2013 Autor Share Napisano 16 Październik 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 16 Październik 2013 Share Napisano 16 Październik 2013 Żal wynalazcy-żelki uwielbiane przez mojego wnuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplyger Napisano 17 Październik 2013 Share Napisano 17 Październik 2013 Niczego nie wynalazł- żelki z naturalnego agar- agaru można było kupić w każdym wiejskim sklepiku i na jarmarku już nawet sto lat temu (mówię o Pomorzu), szczególnie popularne były tak zwane szlangi", czyli żelki w kształcie węża, które nawet jeszcze ja pamiętam z czasów dzieciństwa. Babcia twierdziła, że przed wojną były identyczne- ten sam smak i kształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Październik 2013 Autor Share Napisano 18 Październik 2013 Bandolero- może masz rację... Na podobnej zasadzie Puszkin wymyślił puszkę z, np, tuszonką...Tyle, że całe pokolenia, w tym moje Szkodniki, kojarzą tą markę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 18 Październik 2013 Share Napisano 18 Październik 2013 HARI,bo Harakiri? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.