Skocz do zawartości

eliminacja kulek od sznaplera garrett

romanrp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam mam garretta euroace 350 i denerwuja mnie te kuleczki jak je weliminowac w garecie niezabardzo mozna bo mozna ominac wiele innych rzeczy pytanie w jakim sprzecje mozna je weliminowac
Napisano
powycinaj kulki, folie aluminiowa a najlepiej nie wkładaj wcale baterii do niego- na to samo wyjdzie. Bo wiecej zostawisz fajnych rzeczy niz znajdziesz. Kopac wszystko i tyle. Gdyby byly wykrywacze które bez kopania Ci mowia co masz pod cewka to nic poza szrapnelami w ziemi by juz nie bylo . I poza polmosami.
Napisano
anRO - kop kulki, nie narzekaj ;-)

Jak prali szrapnelami w coś to wiedzieli co robią

Jak ktoś wycina kulki" to wycina też inne potencjalnie ciekawsze znaleziska
Napisano
Ja na to zagadnienie machnąłem ręką. Kiedyś był to dla mnie problem, ale postanowiłem się z nim zaprzyjaźnić :) Bo jak nie kulki, to łuski rozcięte pługiem na pół. Jak nie fragmenty łusek, to czubki od mosinów...
Przyjąć inne nastawienie - luz, spacerek i niestety kopanie wszystkiego, zwłaszcza gdy ma się tesoraka. W ziemi każdy drobny sygnał brzmi podobnie, dopiero na powierzchni (w wysypanej ziemi) robią się emocje, gdy sygnał z punktowego staje się szarpany" - wówczas jest szansa na monetkę lub guzik.

M.
  • 2 weeks later...
Napisano
Nie ma jednego sposobu prowadzenia poszukiwań.Inaczej podchodzi się do tego szukając monet na uprawnych polach,inaczej przeszukując II wojenne pobojowisko,a jeszcze inaczej robi się to szukając na terenach I wojennych .
Każdy robi to po swojemu.
Ja robię to tak;
Jeśli kopie monetki to identyfikacja mi nie jest potrzebna.Ważny jest zasięg i dyskryminacja.Kopie wszystko powyżej dyskryminacji.

Jeśli kopie II wojenkę,to potrzebuje dobry zasięg i przydała by się identyfikacja ale nie jest konieczna.Kopie większość żelastwa.

Jeśli kopie I wojnę to używam tylko wykrywacza z wyświetlaczem.Dyskryminacja jest mi nie potrzebna,zasięg jest drugoplanowy.Najważniejsza jest identyfikacja,im więcej rodzajów tym lepiej.A więc , tonowa,cyfrowa,segmenty,słupki,wykresy.
Kopie wyłącznie w trybie 0 bez dyskryminacji.
Takie są moje doświadczenia w tym temacie.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie