Dragon125 Napisano 24 Wrzesień 2013 Autor Napisano 24 Wrzesień 2013 Bardzo proszę o identyfikację tego oto bębna. Był używany przez mojego dziadka od baaaaaardzo dawna. Dziadek twierdzi,że jest on wojskowy. Czekam na Wasze opinie :)
Dragon125 Napisano 24 Wrzesień 2013 Autor Napisano 24 Wrzesień 2013 Dodam jeszcze,że prześwituje przez niego ciemna , prawdopodobnie czarna farba. Pozdrawiam D.
sp4tkl Napisano 24 Wrzesień 2013 Napisano 24 Wrzesień 2013 Wyglada mi na bęben do nawijania taśmy saperskiej.
fiku Napisano 24 Wrzesień 2013 Napisano 24 Wrzesień 2013 Na pewno nic typowego telefonicznego,polowego, wojskowego z polskiej ani żadnej sąsiedniej armii z ostatnich 100 lat. Z niczym takim się nie spotkałem. Aczkolwiek niewykluczone że gdzieś w armii do zwijania czegoś mniej typowego mogło być używane. Choć mi bardziej kojarzy się z wężem do polewania ogródka.Jakiś gość z uporem maniaka wystawia od dawna identyczny na alledrogo w dziale IIRP.
Dragon125 Napisano 25 Wrzesień 2013 Autor Napisano 25 Wrzesień 2013 Dziękuję koledzy. Możliwe,że to coś kolejowego - dziadek i pradziadek pracowali na kolei.
Pytanie
Dragon125
Bardzo proszę o identyfikację tego oto bębna. Był używany przez mojego dziadka od baaaaaardzo dawna. Dziadek twierdzi,że jest on wojskowy. Czekam na Wasze opinie :)
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.