Mateusz1998 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 Dzisiejszy wypad 1.50 groszy 2.20 groszy 3 20 kopiejek 4 15 kopiejek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 Dzwoneczek pozłacany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 No i ruszam na kolejny wypad z kolegą. Darz dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
military_kris Napisano 22 Październik 2013 Share Napisano 22 Październik 2013 Dzisiejszy wypad z kolegą wyżej 10 kopiejek 1879,10 groszy 1923,2 grosze 1928,1/2 kopiejki 1911 i ostatnia prawdopodobnie poltorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 Saperka niestety nie wiem jaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 22 Październik 2013 Autor Share Napisano 22 Październik 2013 Ta blaszka jest z napisami : PfelfpatroneEisfelo 1938... .... .... ... . his 31.5.1942dużo napisów nie potrafię odczytać niestety blaszka jest ułamana ponieważ nie jest cała i nie mogłem znaleść kolejnej części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 22 Październik 2013 Share Napisano 22 Październik 2013 jakby ktoś zapomniał, to na Forum są działy ID Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phobos18 Napisano 22 Październik 2013 Share Napisano 22 Październik 2013 a ta blaszka to nie jest czasem odcięta i wyprostowana łuska od rakietnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 23 Październik 2013 Autor Share Napisano 23 Październik 2013 tak jest to łuska od pistoletu sygnałowego rozcięta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 23 Październik 2013 Autor Share Napisano 23 Październik 2013 Hit !!! Dziś moneta rzymska jak się przyjrzycie to zobaczycie twarz jego z liśćmi laurowymi z tyłu jest jeździec z mieczem a niżej napis KP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 23 Październik 2013 Autor Share Napisano 23 Październik 2013 Jednak nie przepraszam dowiedziałem się już że to niestety Szeląg Litewski Kazimierza ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca72 Napisano 23 Październik 2013 Share Napisano 23 Październik 2013 Dlaczego niestety znalazłeś monetę z przed 400 lat i niestety . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 24 Październik 2013 Autor Share Napisano 24 Październik 2013 Ponieważ jest to popularny fant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 Od jakiegoś czasu obserwowałem biernie, twoje poczynania, ale to ręce opadają po prostu...jak kolega wyżej 400 letnia moneta to popularny fant, no przecież wszędzie leżą 400 letnie moniaki i nikt tego nie zbiera...Niekiedy lepiej jest aby fant nie ujrzał światłą dziennego bo może trafić w złe ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 Panowie... chłopak ma zapał. Wyrobi się o ile ktoś mu skrzydeł nie podetnie. Dajcie szansę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 Od jakiegoś czasu obserwowałem biernie, twoje poczynania, ale to ręce opadają po prostu...Niekiedy lepiej jest aby fant nie ujrzał światłą dziennego bo może trafić w złe ręce... tu już przesadziłeś Mateuszku nie przejmuj się to zwykła zazdrość,życzę Tobie mnóstwa sygnałów i ciekawych trafień,tak trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 25 Październik 2013 Autor Share Napisano 25 Październik 2013 Dzięki chłopaki! Poznałem chyba 3 poszukiwaczy interesowali się nuizmatyką i dla każdego boratynka nic nie była warta. Ale dla mnie ma dużą wartość ponieważ znalazłem ją i naprawdę musiałem się na chodzić i jest w dobrym stanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 25 Październik 2013 Share Napisano 25 Październik 2013 Fanty masz coraz lepsze, więc wszystko idzie w dobrym kierunku :), ale bezwzględnie popracuj nad jakością zdjąć.Zasada podstawowa - zawsze rób kilka zdjęć i potem po zgraniu na komputer spokojnie przejrzyj i zrób selekcję. Jeżeli robiłeś fotki w domu i wyszły kiepsko, popraw i wybierz to jedno jedyne najlepsze które nadaje sie do publikacji na forum. W terenie zrów nawet 5-6 zdjęć. Adrenalina, drżące ręce itd. nie sprzyjają skupieniu na fotce. Wierz mi tak trzeba. Fotka wklejona na forum zostanie tam już na długo i zawsze i warto żeby cieszyła oko.Druga sprawa. Jeżeli robisz zdjęcia komórką to rzeczywiście może być problem z jakością. Zamierzasz publikować coraz więcej jak przypuszczam, zatem zachęcam do zainwestowania 1,5 czy 2 stówki w używany aparat cyfrowy z różnymi trybami pracy. Innym trybem focisz monetkę a innym duży złomek, innym sreberko czy łuske rakietnicy, a innym łuskę mausera itd. Przy fotografowaniu monet komórkę można sobie podarować. Nie gniewaj się, ale patrząc na fotografie twoich monet widzę tylko kolorowe blaszki. A są tam na pewno ciekawe eksponaty. Tak że popraw technikę fotografii, jesli trzeba zainwestuj jeszcze trochę i wszystko będzie OK.Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 25 Październik 2013 Share Napisano 25 Październik 2013 cezar nie zazdrość bo moniaków nie zbieram, jedynie militarka, tylko po prostu irytuję mnie jak ktoś ma takie podejście do rzeczy wykopałem monetę 400 letnią niestety ale to populares i śmieć" Bo do pasji to trzeba mieć i szacunek,takie moje zdanie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca72 Napisano 25 Październik 2013 Share Napisano 25 Październik 2013 Panowie nie kłuccie się powiedziałem młodemu że znalazł monete z przed 4 wieków dla niego to populares.Ale później wyjaśnia że każda boratynka niema wartości według spotkanych kilku numizmatyków . Otóź mateuszu dla mnie ma .HISTORYCZNĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 26 Październik 2013 Autor Share Napisano 26 Październik 2013 Napisałem wyżej że dla mnie ma dużą wartość:) bo to moja pierwsza boratynka powiedziałem szkoda" ponieważ myślałem na początku że to jakaś Rzymska monetka.Mgła opada zaraz czas ruszać na wykopki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 26 Październik 2013 Autor Share Napisano 26 Październik 2013 No dzisiaj wypad nieudany tak jak większość ostatnich taśma była zawinięta w kółko lecz rozłożyłem ją i pękła na kilka części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1998 Napisano 26 Październik 2013 Autor Share Napisano 26 Październik 2013 Oczywiście wszystko zostało coraz mniej chęci do kopania ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.