Skocz do zawartości

Poryte-Jabłoń cz 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 251
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Od jakiegoś czasu obserwowałem biernie, twoje poczynania, ale to ręce opadają po prostu...jak kolega wyżej 400 letnia moneta to popularny fant, no przecież wszędzie leżą 400 letnie moniaki i nikt tego nie zbiera...
Niekiedy lepiej jest aby fant nie ujrzał światłą dziennego bo może trafić w złe ręce.

Od jakiegoś czasu obserwowałem biernie, twoje poczynania, ale to ręce opadają po prostu...

Niekiedy lepiej jest aby fant nie ujrzał światłą dziennego bo może trafić w złe ręce... tu już przesadziłeś

Mateuszku nie przejmuj się to zwykła zazdrość,życzę Tobie mnóstwa sygnałów i ciekawych trafień,tak trzymać.

Fanty masz coraz lepsze, więc wszystko idzie w dobrym kierunku :), ale bezwzględnie popracuj nad jakością zdjąć.

Zasada podstawowa - zawsze rób kilka zdjęć i potem po zgraniu na komputer spokojnie przejrzyj i zrób selekcję. Jeżeli robiłeś fotki w domu i wyszły kiepsko, popraw i wybierz to jedno jedyne najlepsze które nadaje sie do publikacji na forum. W terenie zrów nawet 5-6 zdjęć. Adrenalina, drżące ręce itd. nie sprzyjają skupieniu na fotce. Wierz mi tak trzeba. Fotka wklejona na forum zostanie tam już na długo i zawsze i warto żeby cieszyła oko.

Druga sprawa. Jeżeli robisz zdjęcia komórką to rzeczywiście może być problem z jakością. Zamierzasz publikować coraz więcej jak przypuszczam, zatem zachęcam do zainwestowania 1,5 czy 2 stówki w używany aparat cyfrowy z różnymi trybami pracy. Innym trybem focisz monetkę a innym duży złomek, innym sreberko czy łuske rakietnicy, a innym łuskę mausera itd. Przy fotografowaniu monet komórkę można sobie podarować. Nie gniewaj się, ale patrząc na fotografie twoich monet widzę tylko kolorowe blaszki. A są tam na pewno ciekawe eksponaty.

Tak że popraw technikę fotografii, jesli trzeba zainwestuj jeszcze trochę i wszystko będzie OK.
Powodzenia

cezar nie zazdrość bo moniaków nie zbieram, jedynie militarka, tylko po prostu irytuję mnie jak ktoś ma takie podejście do rzeczy wykopałem monetę 400 letnią niestety ale to populares i śmieć" Bo do pasji to trzeba mieć i szacunek,takie moje zdanie i tyle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie