Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecki drewniany wieszak Einget. Schutzm

Elandil

Pytanie

Napisano

Witam szukam informacji na temat motywu z tego wieszaka, nabyłem go na allegro, pan źle zaadresował kategorie i udało mi się go kupić stosunkowo tanio, na podróbę nie wygląda z resztą przedmioty jakie sprzedaje ten człowiek na to nie wskazują.
Schutzm" po polsku oznacza ochrona i to by się zgadzało z motywem i wskazywało na wojskowe pochodzenie ale słowa Einget." nie mogę rozszyfrować za pewne jest to skrót. Sam orzeł też jest ciekawy i nie mogę znaleźć jego pochodzenia.
Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szukam informacji na temat motywu z tego wieszaka, nabyłem go na allegro, pan źle zaadresował kategorie i udało mi się go kupić stosunkowo tanio, na podróbę nie wygląda z resztą przedmioty jakie sprzedaje ten człowiek na to nie wskazują.
Schutzm" po polsku oznacza ochrona i to by się zgadzało z motywem i wskazywało na wojskowe pochodzenie ale słowa Einget." nie mogę rozszyfrować za pewne jest to skrót. Sam orzeł też jest ciekawy i nie mogę znaleźć jego pochodzenia.
Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam

Napisano
Też nad tym myślałem i bardzo możliwe. Pytanie co z motywem orła, dość nietypowy jak na rynek cywilny więc raczej pochodzenie wojskowe ale nigdzie nie mogę znaleźć podobnego.
Napisano
Wieszak może się wydawać raczej dość nietypowy jak na rynek wojskowy. Skomplikowana produkcja na pewno nie sprzyjałaby obniżaniu kosztu i podnoszeniu wydajności. To, że na danym produkcie jest orzeł też nie musi nic znaczyć.
Tak, czy inaczej fajny fant.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie