JanJensen Napisano 1 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2014 ...a jednak nie obyło się bez ciężkich strat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 1 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2014 Pozostaje lizać rany a z łupów wydartych naturze zadbać o broń i narzędzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 1 Sierpień 2014 Share Napisano 1 Sierpień 2014 Widzę wróciłeś po rocznej przerwie :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek_66 Napisano 1 Sierpień 2014 Share Napisano 1 Sierpień 2014 Cusik Ci poszło nie tak - bida z nędzą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 3 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2014 Sezon niby zacząłem w kwietniu, kilka dni na pomorzu, ale stopień wyzbierania i z plaż i z wody spowodował, że zwątpiłem. W 3 dni znalazłem dosłownie kilkanaście grosików, jakieś spinki i 2 PRL'ki, 89' oraz 62' (oba z jeziora).Także chyba wszyscy wszędzie mają mnóstwo wykrywaczy, niby to dobrze, ale odniosłem wrażenie, jakby było ciasno. Lokalni mówili, że co kilka dni ktoś chodzi i próbuje ( nawet wiosną! w wodzie - a myślałem, że tylko ja lubię lodowatą wodę )...A teraz za bardzo czasu nie było. A jak już czas się znalazł to scoop się wygiął, a myślałem, że jak kupię to będzie solidniejszy niż jakbym sam robił...Pozdrowienia i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tede1981 Napisano 3 Sierpień 2014 Share Napisano 3 Sierpień 2014 Cześć chyba lepiej zrobić samemu sand scoopa i to dobrze wzmocnionego w tym masz za cienką blachę bo się wygina a to spawanie to lipa. Jak kopiesz w jeziorze to nie zawsze jest sam piach czasem glina i inne przeszkody musi być bardzo wytrzymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 4 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2014 Pomorskie: Kaszuby , a Ty Cesar chyba Zachodniopomorskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 4 Sierpień 2014 Share Napisano 4 Sierpień 2014 Tak ujście Świny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2014 Dałem się namówić na nocny godzinny spacer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2014 I w ciągu tej godziny machnąłem kilkadziesiąt sygnałów, z czego głównie zawleczki od piwa, które sygnałami coraz częściej przypominają monety, a mnie machnęło kilkadziesiąt muszek, które nie boją się OFF'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2014 I powiem Wam, że historie typu 30 zł w godzinę odejdą między bajki na stałe o ile w ogóle kiedyś wyłoniły się z bajek. Chyba, że z wody, z kąpieliska.Efekty typu: średnio 9-10 zł/h jak u niektórych są dla mnie nieosiągalne , ale za to nocny spacer bezcenny.Tutaj 19 monet, razem 4,20 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 8 Sierpień 2014 Share Napisano 8 Sierpień 2014 To ja Ci kolego powiem z własnego doświadczenia , że moje wypady wczasowe 3-4 godz do śniadania to było 35 - 70 złotych . dzieci były zadowolone z waty cukrowej karuzeli itd. z tej wyzbieranej kaski na plaży . pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 8 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2014 Kilkakrotnie to i mi się tak udało, ale jakbym miał podsumować jak to wygląda ogólnie w długim terminie to u mnie średnia schodzi do 3-5 zł/h.Któryś z kolegów podsumował 100h godzin swojego chodzenia za 2011 lub 12' już nie pamiętam i wyszła średnia niecałe 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 8 Sierpień 2014 Share Napisano 8 Sierpień 2014 fajne sitko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 8 Sierpień 2014 Share Napisano 8 Sierpień 2014 To było za 2013 rok :)20 wypadów 68 godzin 646zł 68gr + 19€ ÷ 68godz.= 10zł 60gr /godz. Ale z 10 wypadów było tylko 66 zł reszta z tych 10 kolejnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argentum Napisano 10 Sierpień 2014 Share Napisano 10 Sierpień 2014 w świnoujściu 3 wypady po 3 godzinki i prawie stówka wpadła ale złotka nic i najlepszy tekst miejscowych poszukiwaczy ,, a masz pozwolenie na szukanie na plaży ,, hahahahah buraki za dwa złote dali by sobie jajka ogolic ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek_66 Napisano 10 Sierpień 2014 Share Napisano 10 Sierpień 2014 Macho... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanJensen Napisano 11 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2014 Osoby, które chcą prowadzić tego typu działalność na plaży, zwracają się do nas, otrzymują stosowne zezwolenia, w których określone są warunki, np. że może się to odbywać do godz. 9:00 rano i od godz. 18:00 wieczorem (w sezonie) - informuje Ewa Wieczorek, rzecznik Urzędu Morskiego w Szczecinie.- W tym roku wydaliśmy już kilkanaście takich zezwoleń."Jednak nie każda plaża jest administrowana. A ta kwestia pozwoleń jest nam na rękę - nie pójdzie opinia, że chodzimy po ludziach w dzień, a i człowiek ma większy spokój - bo to się nie da chodzić jak zagadują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argentum Napisano 12 Sierpień 2014 Share Napisano 12 Sierpień 2014 Którym tym placuszką faktycznie mogli mnie zbić hahahah tylko ze ledwo te swaje gareciki dzwigali w tych chudych łapkach , a ty co cezar kolejny pies który mysli ze jest bogiem bo mu mamusia prace w policji załatwiła bo mu kanapki kadli w szkole .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 27 Sierpień 2014 Share Napisano 27 Sierpień 2014 ...byś się że pozwolenie na szukanie na tej plaży jest jak najbardziej potrzebne.." cezar81 Na ogólnodostępnej ? Nie jest. Chodzicie na Ahlbeck i Bansin czy przy naturystach zawracacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyspiarz44 Napisano 27 Sierpień 2014 Share Napisano 27 Sierpień 2014 Argentum , oczywiście ci miejscowi wylegitymowali się? Z tego co wiem z wyspiarzy na plażę chodzi 2-3 , ale oni czeszą plaże niemieckie . Po naszej stronie z wykrywkami chodzą turyści ... spotkałeś swoich ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 29 Sierpień 2014 Share Napisano 29 Sierpień 2014 DO @cezar81, Ewa Wieczorek, rzecznik Urzędu Morskiego w Szczecinie przez @JanJensen ,1. Na jakiej podstawie wystawiają pozwolenia ?2. Czy w przyszlym roku będą bilety na wejście na plaze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 30 Sierpień 2014 Share Napisano 30 Sierpień 2014 DO @MarekDys.Nie bardzo rozumiem twój post...Jeśli chcesz zapytać to chyba wiesz ,gdzie czy oczekujesz że Ja tobie odpowiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.