Skocz do zawartości
  • 0

złoty zegarek Omega

and_andrzej

Pytanie

Napisano

Złoty damski zegarek Omega po babci. Lata 30 jak na moje oko. Brak sygnatur, numerów itd. Złoty na pewno - złotnik potwierzdił. Ale potrzebowałbym wiecej informacji od zagarkówych fachowców - model itd.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
:):) jest zloty. Zlotnik to potwierdzil. Natomiast Omega Swiss podpowiedziala-otworzyc, spisac numery, wyslac do Omega vintage watches to cos powiedza. Jak cos powiedza to sie podziele. :)
Napisano
Nie przejmuj się, nie znam zbyt wielu specjalistów, którzy na podstawie fotki potrafią określić czy fant jest złoty czy pozłacany.
Ja kiedyś identyfikowałem szwajcara dla kolegi i okazało się, że mają dane na temat przedwojennych modeli. Podali datę produkcji z dokładnością do miesiąca :)
Napisano

Cd historii....
W srodku zegarka sa numery referencyjne - na werku i na obudowie. zapytanie poszło to vintage watches Omega - zobaczymy co powiedza. przy okazji - złoto 14 karatowe z punca (wiewiórka) ;)

Napisano

Złoty damski zegarek Omega po babci. Lata 30 jak na moje oko. Brak sygnatur, numerów itd. Złoty na pewno - złotnik potwierzdił. Ale potrzebowałbym wiecej informacji od zagarkówych fachowców - model itd.

Napisano
Witam,
Z całym szacunkiem, wygląda na pozłacany. Spróbuj go otworzyć tak jak pisał kolega wyżej - wszystko powinno się wyjaśnić.
Zdrów!
Napisano
Omega odpisała:
---------------------------------------------------------
We often hear from enthusiasts who have questions about the history of their OMEGA watches. We have created a special service for individuals who would like to know more about the production history of their OMEGA products.

The OMEGA Archive link makes it possible for all owners of OMEGA watches made before 2000 to place an order online for an Extract of the Archives relevant to their watch.

This service costs CHF 75.00 or the equivalent in local currency.
---------------------------------------------------------

..inaczej mowiac: zabulisz - to sie dowiesz :). Dziekujemy Ci Omego Swiss ;)
Napisano
Kiedyś kolega na fali pisania do różnych firm zachodnich (lata siedemdziesiąte - broszury reklamowe, naklejki itp.)zapędził się i napisał do ZAZ Zaporożca z prośbą o prospekty. Odpisali mu: Pakupisz maszynu, połuczisz prospiekty". Ot reklama dźwignią handlu ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie