and_andrzej Napisano 2 Lipiec 2013 Autor Napisano 2 Lipiec 2013 Złoty damski zegarek Omega po babci. Lata 30 jak na moje oko. Brak sygnatur, numerów itd. Złoty na pewno - złotnik potwierzdił. Ale potrzebowałbym wiecej informacji od zagarkówych fachowców - model itd.
and_andrzej Napisano 3 Lipiec 2013 Autor Napisano 3 Lipiec 2013 :):) jest zloty. Zlotnik to potwierdzil. Natomiast Omega Swiss podpowiedziala-otworzyc, spisac numery, wyslac do Omega vintage watches to cos powiedza. Jak cos powiedza to sie podziele. :)
sonicsquad Napisano 2 Lipiec 2013 Napisano 2 Lipiec 2013 Otwierany był? Sygnatury na pewno są na mechanizmie.
viator01 Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 Nie przejmuj się, nie znam zbyt wielu specjalistów, którzy na podstawie fotki potrafią określić czy fant jest złoty czy pozłacany. Ja kiedyś identyfikowałem szwajcara dla kolegi i okazało się, że mają dane na temat przedwojennych modeli. Podali datę produkcji z dokładnością do miesiąca :)
and_andrzej Napisano 4 Lipiec 2013 Autor Napisano 4 Lipiec 2013 :) sie nie przejmuje. Zegarek mial jeszcze zlota bransolete ale kiedys tam zostala sprzedana przez babcie.
and_andrzej Napisano 11 Lipiec 2013 Autor Napisano 11 Lipiec 2013 Cd historii....W srodku zegarka sa numery referencyjne - na werku i na obudowie. zapytanie poszło to vintage watches Omega - zobaczymy co powiedza. przy okazji - złoto 14 karatowe z punca (wiewiórka) ;)
and_andrzej Napisano 11 Lipiec 2013 Autor Napisano 11 Lipiec 2013 .... i jeszcze jedno ujęcie. Cdn.... :)
and_andrzej Napisano 2 Lipiec 2013 Autor Napisano 2 Lipiec 2013 Złoty damski zegarek Omega po babci. Lata 30 jak na moje oko. Brak sygnatur, numerów itd. Złoty na pewno - złotnik potwierzdił. Ale potrzebowałbym wiecej informacji od zagarkówych fachowców - model itd.
XII Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 Witam,Z całym szacunkiem, wygląda na pozłacany. Spróbuj go otworzyć tak jak pisał kolega wyżej - wszystko powinno się wyjaśnić.Zdrów!
and_andrzej Napisano 11 Lipiec 2013 Autor Napisano 11 Lipiec 2013 Omega odpisała:---------------------------------------------------------We often hear from enthusiasts who have questions about the history of their OMEGA watches. We have created a special service for individuals who would like to know more about the production history of their OMEGA products.The OMEGA Archive link makes it possible for all owners of OMEGA watches made before 2000 to place an order online for an Extract of the Archives relevant to their watch.This service costs CHF 75.00 or the equivalent in local currency.---------------------------------------------------------..inaczej mowiac: zabulisz - to sie dowiesz :). Dziekujemy Ci Omego Swiss ;)
yorik Napisano 11 Lipiec 2013 Napisano 11 Lipiec 2013 Kiedyś kolega na fali pisania do różnych firm zachodnich (lata siedemdziesiąte - broszury reklamowe, naklejki itp.)zapędził się i napisał do ZAZ Zaporożca z prośbą o prospekty. Odpisali mu: Pakupisz maszynu, połuczisz prospiekty". Ot reklama dźwignią handlu ;)
Pytanie
and_andrzej
Złoty damski zegarek Omega po babci. Lata 30 jak na moje oko. Brak sygnatur, numerów itd. Złoty na pewno - złotnik potwierzdił. Ale potrzebowałbym wiecej informacji od zagarkówych fachowców - model itd.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.