Skocz do zawartości

Dieta lekkostrawna a tydzien pod namiotem

bassista

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, tak sie nieszczesliwie zlozylo, ze dopadl mnie wyrostek robaczkowy wraz z chyba wszelkim badziewiem jakie moglo sie doczepic do tego. Za miesiac jest Woodstock i oczywiscie nie zamierzam go odpuszczac. Diete lekkostrawna (nie wspominajac o chlaniu) musi byc trzymana i nie bede kombinowal - zdrowie najwazniejsze. Stad moje pytanie: co jesc? Do tej pory standardowo - fasolka, grille, fastfoody, sloiki z flakami czy golabkami i zupki chinskie. Wszystko to odpada. Lodowki oczywiscie nie ma a chce siedziec przynajmniej tydzien. W zasadzie wszystko o czym pomysle jest ciezkostrawne i ze tak powiem rozdymajace :D No i mam dylemat.

Też mam, delikatnie mówiąc problemy żołądkowe i też na woodstock wybieram się kilka dni wcześniej. Tradycyjnym, obiadowym kompletem spożywczym na takie dłuższe wypady jest
- kiełbasa(parówki jak kto woli:D),
- pieczywko,
- coś mokrego do zagryzienia(pomidor, ogóras...),
- witaminki(browarek etc.):D
Tydzień da rade wytrzymać bez większych ekscesów w toju:D

rabat (663 / 62) 2013-07-01 15:47:00

To jednak trzeba być zdesperowanym...

W ramach higieny życia dorobiłem się paru defektów żołądka i ostatnimi rzeczami, które do konsumpcji by mi przyszły do głowy to parówki ( chyba, że i pies, i buda były rasowe ) i pomidory...
Jak mnie dopadnie, to kupuję... parę kilogramów niedojrzałych bananów i... słone paluszki :-)

@ rabat
do toia nie wchodze, nie jestem tak odwazny :D

a od lekarza uslyszalem, ze wolalby abym wstrzymal sie z surowymi warzywami i owocami przez miesiac. Chyba faktycznie zostaja sucharki... Dzisiaj jeszcze na dobicie wpadl kumpel z masa wodki weselnej z imprezy na ktora nie dotarlem bo znalazlem sie w szpitalu. Wood na trzezwo, jak tu sie nie wkurzac?

• 2 weeks later...
Jako że trzymam dietę stale to wiem coś o tym :). Ważne by posiłek był pełnowartościowy, czyli składał się z węglowodanów, białek, zdrowych tłuszczy. Ja polecam cztery posiłki. Ale jeżeli chcesz posiłek możliwy do wykonania w warunkach ograniczonej możliwości gotowania to polecałbym. Zakupić pierś z kurczaka, wędzoną około 250 gram. Nie trzeba przygotowywać, tylko rozpakować. Do tego ryż który gotujemy w woreczku (100 g). Jeżeli nie mamy nawet takiej możliwości to ryż preparowany (ważne by był to w 100% ryż). Polecam ten ryż (najlepiej ugotowany) oblać około 10-15 ml oliwy z oliwek. Również polecam warzywa w większej ilości łatwo dostępne. To główny posiłek w ciągu dnia, drugi około godziny 13 :). W razie czego z chęcią pomogę.

Hehe, po tym co mi chirurg naopowiadal jak to wygladalo, wole sobie zrobic diete i Woodstock na trzezwo przezyc niz pozniej przechodzic to od nowa w przypadku ew komplikacji. Zreszta dieta mi sie przyda :D

Koncepcje juz mam, dam sobie rade. Zamiast whisky torba z bandazami, zamiast kielbaski z grilla i schabowego - twarozki, sucharki. Zamiast piwa - woda mineralna niegazowana. W sumie to 2 tygodnie do wyjazdu zostalo :)

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie