leon wallonien Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 Spadochrony w ilosci 20szt. załatwione;)Juz sie doczekać nie mogę...Jeszcze tylko schudnąć żeby godnie zaprezentować sylwetkę Walthera Hummela, bo jak nie to...Rychu urwie głowę i wrzuci do pojemnika;)
FALKE-63 Napisano 31 Grudzień 2013 Napisano 31 Grudzień 2013 Dorzucam dwa zdjęcia z Operacji Rösselsprung Podpis pod zdjęciami ... Операция Rösselsprung". Дрвар, Югославия
FALKE-63 Napisano 31 Grudzień 2013 Napisano 31 Grudzień 2013 Na tym zdjęciu u żołnierza siedzącego na masce auta widać na knochensacku naszytego adlera Luftwaffe.Операция Rösselsprung". Дрвар, Югославия
Dunczyk Napisano 31 Grudzień 2013 Napisano 31 Grudzień 2013 Jeep należał do Tity, był podarunkiem od Amerykanów, a siedzący na masce spadochroniarz to oscha. Walter Hummel ;) zdjęcie znane koneserom tematu ;)W batalionie 500 zdarzały się kombinezony z naszytym orłem LW, jak i hełmy z tym emblematem, na jednym ze zdjęc spod Drvaru widac nawet tarczkę w barwach państwowych na hełmie jednego ze spadochroniarzy, chociaż teoretycznie były one już wówczas wycofane z użycia, normalka w WSS ;)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 22:49 31-12-2013
Dunczyk Napisano 2 Styczeń 2014 Napisano 2 Styczeń 2014 Na zdjęciu o dobrej rozdzielczości, którym dysponuję, wyraźnie widac, że są to spodnie spadochronowe, natomiast oczywiście pytanie co to jest na nogawce? No więc wgapianie się w tę fotkę podpowiada mi, że może byc to kieszeń (ala na brytyjskich spodniach), widac nierówno przycięte krwędzie materiału i ręczne szycie (mam na myśli moje zdjęcie). Pozostali spadochroniarze w jeepie mają klasyczne" portasy spadochronowe.
leon wallonien Napisano 2 Styczeń 2014 Napisano 2 Styczeń 2014 Powiekszyłem sobie fotke i faktycznie wyglada to na doszytą kieszeń.
szeregowy-sztuk Napisano 6 Styczeń 2014 Autor Napisano 6 Styczeń 2014 W nasze szeregi dołączyła GRH Tobie Ojczyzno.
szeregowy-sztuk Napisano 8 Styczeń 2014 Autor Napisano 8 Styczeń 2014 I kolejna grupa w po aszej" stronie GRH Regio Esercito
szeregowy-sztuk Napisano 14 Marzec 2014 Autor Napisano 14 Marzec 2014 Wstępny plan imprezy:PIĄTEK 06.06. - od godziny 16 przyjazd GRH, rejestracja, zakwaterowanie.SOBOTA 07.06- do godziny 11 przyjazd pozostałych GRH, rejestracja, zakwaterowanie,- do godziny 13 budowa dioram, dokończenie scenografii,- godzina 14 oficjalne rozpoczęcie imprezy,- godzina 14.30 odprawa dowódców GRH,- godzina 16.00 pierwsza mini inscenizacja,- godzina 17.00 druga mini inscenizacja,- godzina 18.00 prezentacja sylwetek - godzina 22.00 inscenizacja nocna „Normandia 1944” - zabawa w klimatach lat 40.NIEDZIELA 08.06.2014- godzina 10.00 otwarcie terenu dla zwiedzających,- godzina 10.30 próba przed inscenizacją,- godzina 14.00 główna rekonstrukcja „Drvar 1944” W tym roku w odróżnieniu do lat poprzednich układ imprezy zmienia się. Już niedługo wstawię mapki z naniesionymi pozycjami obozów, dioram itp.Pole rekonstrukcji w tym roku będzie największe w historii imprezy. Sama inscenizacja swoim rozmiarem przerośnie poprzednie edycje. W polu zobaczymy ponad 100 rekonstruktorów, oraz kilka pojazdów.Obecny stan grup:Partyzantka:PGRH Warta. GRH Regio EsercitoGRH Posen Drużyna Tradycji 70 P.PGRH Tobie Ojczyzno.Brytyjczycy:GRH Tobie Ojczyzno.Strona niemiecka zostanie ujawniona za kilka dni :)PozdrawiamTomek
szeregowy-sztuk Napisano 18 Marzec 2014 Autor Napisano 18 Marzec 2014 Strona niemiecka:- SRH Nordland - GRH Reichshof - GRH Festung Breslau- GRH Pomerania- GRH Eule- GRH 549 VGD- GRH KG Adler Czekam na deklarację GRH KG Edelweiss. Na ten moment strona niemiecka zostaje zamknięta. Strona partyzantów nadal otwarta :)
szeregowy-sztuk Napisano 20 Marzec 2014 Autor Napisano 20 Marzec 2014 Partyzantka Tito rośnie w siłę. PODKARPACKIE STOWARZYSZENIE MIŁOSNIKÓW MILITARIOW dołączyło do listy :)
szeregowy-sztuk Napisano 21 Marzec 2014 Autor Napisano 21 Marzec 2014 Do odtwarzających partyzantów- jeśli kombinujecie co by tu założyć na czapkę, to mamy dla was gwiazdki samoróbki :) Mocowanie na wąsy, malowane na czerwono. Symbolicznie 5 zł, rezerwacje do mnie na maila zmigrod2012@wp.pl
wicmann Napisano 29 Marzec 2014 Napisano 29 Marzec 2014 15 PUP jako jednostka brytyjskich spadochroniarzy z miłą chęcią weźmie udział w nocnym desancie w Normandii :)Pozdrawiam.Wit Oldman
szeregowy-sztuk Napisano 1 Kwiecień 2014 Autor Napisano 1 Kwiecień 2014 Witam,zamieszczam mapkę z naniesionymi najważniejszymi miejscami dotyczącymi imprezy. Dla tych, którzy już byli, co by zapoznali się ze zmianami. Dla tych, którzy będą po raz pierwszy, co by poruszyć ich wyobraźnię :)Pozdrawiam Tomek
szeregowy-sztuk Napisano 1 Kwiecień 2014 Autor Napisano 1 Kwiecień 2014 Oczywiście zapomniałem opisać:- kolor czerwony- miejsca rekonstrukcji, - kolor żółty- kuchnia,- kolor zielony- dioramy, - kolor pomarańczowy- miejsce zabawy w stylu lat 40. Dodatkowo zamieszczam czysty" plan, z legendą :)
szeregowy-sztuk Napisano 3 Kwiecień 2014 Autor Napisano 3 Kwiecień 2014 Tak więc 15 PUP zamyka listę brytyjską :) Wolne miejsca po stronie partyzanckiej :)
szeregowy-sztuk Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Napisano 5 Kwiecień 2014 Partyzantka:-PGRH Warta.-GRH Regio Esercito-GRH Posen-Drużyna Tradycji 70 P.P-GRH Tobie Ojczyzno.Brytyjczycy:-GRH Tobie Ojczyzno.-GRH 15 PUPNiemcy:- SRH Nordland- GRH Reichshof- GRH Festung Breslau- GRH Pomerania- GRH Eule- GRH 549 VGD- GRH KG Adler- GRH KG Edelweiss.
szeregowy-sztuk Napisano 8 Kwiecień 2014 Autor Napisano 8 Kwiecień 2014 Do strony partyzanckiej dołączyła GRH Gratz
mario33 Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 Panowie, jak to jest z tym terminem ? Bo 9 czerwca to poniedziałek...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.