Skocz do zawartości
  • 0

co to za broń (z przed II WŚ)

mation

Pytanie

Napisano
witam mój wujek ma taka broń wiem ze nazywa cie KRUPP ma znaczek faceta który cos kuje. jest to dubeltówka. chciał bym sie dowiedzieć czegoś więcej o tej broni i ile jest warta.

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam mój wujek ma taka broń wiem ze nazywa cie KRUPP ma znaczek faceta który cos kuje. jest to dubeltówka. chciał bym sie dowiedzieć czegoś więcej o tej broni i ile jest warta.
Napisano
Dubeltówka Sauer & Suhl. Wiem, bo mam taką samą. Lufy wyprodukowane przez Krupp'a. Typ stali Lauf-Stahl. Ponoć bardzo droga i bardzo wytrzymała stal.Jakość wykonania broni na wysokim poziomie. Jestem myśliwym i broń jest znakomita. Typ zamków tzw. Królewskie. W google po wpisaniu Sauer Suhl wyskoczy masa zdjęć
Napisano
Nieumiem edytować postów, ale chciałbym jeszcze dodać, że chyba nie jest przedwojenna. Moja jest z 1953 roku. W myśliwskiej gazecie czytałem kiedyś artykuł o niej i pisało, że cena tej broni to nawet może osiągać około 100 000 zł.
Napisano
Z tą ceną to pojechałes tu masz linka ile mniej wiecej kosztuje, z tym że w Polsce kupisz to taniej...http://www.collectorebooks.com/gregg01/drilling/Lot-2251.htm
Napisano
A czy to, co kolega chce zidentyfikować to jest dryling? Bo mi się wydaje, że dubeltówka. I jeszcze stal użyta do produkcji to konkretnie Special Gewehr Lauf Stahl. Kolega pytał o cenę, więc ja podaję informację z któregoś numeru Łowca Polskiego. Swojej nie próbowałem sprzedać, więc swoją wycenę oparłem jak mówiłem o w/w artkuł. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie