Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka z gwiazdami i kotwicą

hakoff

Pytanie

Napisano

Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu ze zdjęcia. Mam wrażenie, że już gdzieś, kiedyś coś takiego widziałem, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Średnica blaszki 3 cm, dosyć solidna. Widoczny wieniec z gwiazd pięcioramiennych, a na dole mała kotwica. Środek przeżarty przez jakieś stalowe mocowanie (jakby nit) na rewersie. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
bo chłopie nie znasz tematu a niby wiele widzialeś.
bo chłopie piszesz że jak ząbków nie ma to nie da rady kręcić
bo piszesz chłopie o kalibrach a nie zadałeś sobie trudu przetrzepać forum http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=pokr%EAt%B3o+lampy+naftowej&ws=txt&id_forum=all

bo chłopie poczekaj jeszcze az ktos coś napisze, poszukaj sam i wtedy twórz teorie o ząbkach i kalibrach. inni tez to będą czytali i mogą mylne informacje miec.

i na koniec-nie spinam się, woda ani spacer mi niepotrzebne.
pozdrawiam
Napisano

..nie wszystkie mają ranty ząbkowane czy inaczej ,kropione' .
..tu masz kilka z mojej kroniki.
..wybrałem wszelkiego rodzaju , od nie ząbkowanej-nie sygnowanej , do sygnowanej nie ząbkowanej ..oraz inne.
Pozdrawiam.
ps. daj rewers swojej , to wiele wyjaśni.

Pozdrawiam.

Napisano

Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu ze zdjęcia. Mam wrażenie, że już gdzieś, kiedyś coś takiego widziałem, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Średnica blaszki 3 cm, dosyć solidna. Widoczny wieniec z gwiazd pięcioramiennych, a na dole mała kotwica. Środek przeżarty przez jakieś stalowe mocowanie (jakby nit) na rewersie. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Napisano
to możliwe, ALE: 1. brak jest ząbkowania rantu - ciężko byłoby czymś takim kręcić, 2. pokrętła od lamp jakie do tej pory widziałem miały nabity 'kaliber' lampy i nazwę producenta...
Napisano
hakoff jakie ty pierdoły żenisz to aż 4-litery ściska.
ty masz pojęcie o pokrętłach ich wyglądzie i sygnaturach ?
jak nie masz to nie rób innym kiślu w mózgu tylko sam się doucz
http://www.wt-pempel.de/dsr.htm

a ząbki na pokrętłach i kaliber" (buahahahaha) to nie oczywistość.
i w temacie - to jest pokrętło od lampy naftowej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie