witamina Napisano 24 Maj 2013 Autor Napisano 24 Maj 2013 Witam.Wygląda mi to na jakąś starą lampkę ale do czego? nie mam zielonego pojęcia:-może do starego motocykla?Długość całkowita 88mm, długość bez klosza 61mm.Klosz średnica 61mm,średnica lampki bez klosza 56mm.Długość otworu na szkło 39mm,szerokość 13mm.Na ostatnich fotkach są jakieś bicia.
witamina Napisano 24 Maj 2013 Autor Napisano 24 Maj 2013 Witam.Wygląda mi to na jakąś starą lampkę ale do czego? nie mam zielonego pojęcia:-może do starego motocykla?Długość całkowita 88mm, długość bez klosza 61mm.Klosz średnica 61mm,średnica lampki bez klosza 56mm.Długość otworu na szkło 39mm,szerokość 13mm.Na ostatnich fotkach są jakieś bicia.
Landszaft Napisano 24 Maj 2013 Napisano 24 Maj 2013 Najczęściej spotykana w Jeep Willys , po rozkręceniu powinieneś mieć jeszcze wewnętrzny podświetlany wskaźnik odległości co widać na zdjęciu jak jest podświetlony , kierowca prowadząc samochód widział w lusterku wstecznym świecący znak trójkąta wierzchołkiem w dół . znaczyło to dobrą odległość od pojazdu za nim , jeśli widział już w trójkącie przerwę jechał za blisko , jak nie był w stanie rozpoznać że to trójkąt za daleko. Oczywiście używane tylko jak kolumna jechała na lampach szlakowych lack outach błotnikowych " czyli w zaciemnieniu .
Landszaft Napisano 24 Maj 2013 Napisano 24 Maj 2013 A tu masz widok jak wyglądają w stanie nowym z okablowaniem i stopką.
Landszaft Napisano 24 Maj 2013 Napisano 24 Maj 2013 A tu masz widok jak wyglądają w stanie nowym z okablowaniem i stopką.
Catadero Napisano 24 Maj 2013 Napisano 24 Maj 2013 Od amerykańskich pojazdów wojskowych. Choćby od HD.C.
witamina Napisano 24 Maj 2013 Autor Napisano 24 Maj 2013 A jaka fachowa nazwę mają takie lampki? i jaką one spełniały rolę skoro z przodu jest lampa główna?Mam jeszcze inną jak zrobię fotki to ją wrzucę do id? być może jest od tego samego motocykla jak te poprzednie.Dodam tylko,że wygląda jak pól księżyc i jest też niewielka.
lupo55 Napisano 24 Maj 2013 Napisano 24 Maj 2013 To jest przednia lampa pozycyjna światła zaciemnionego (Blackout Marker Lamp).Używana w czasie jazdy w kolumnie w warunkach obowiązującego zaciemnienia (stosowana we wszystkich rodzajach pojazdów wojskowych USA).
Pytanie
witamina
Witam.Wygląda mi to na jakąś starą lampkę ale do czego? nie mam zielonego pojęcia:-może do starego motocykla?
Długość całkowita 88mm, długość bez klosza 61mm.
Klosz średnica 61mm,średnica lampki bez klosza 56mm.
Długość otworu na szkło 39mm,szerokość 13mm.
Na ostatnich fotkach są jakieś bicia.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.