sonicsquad Napisano 18 Maj 2013 Autor Share Napisano 18 Maj 2013 Po raz kolejny na terenie naszego powiatu został znaleziony przedmiot, który okazał się niebezpieczną pamiątką po II Wojnie Światowej. Wczoraj włoszczowscy policjanci zostali poinformowani o niewybuchu odnalezionym podczas prac remontowych na drodze. Na miejscu funkcjonariusz z rozpoznania minersko - pirotechnicznego potwierdził, że znalezisko to niewypał z okresu II Wojny Światowej.Do czasu przyjazdu saperów stróże prawa zabezpieczali miejsce znalezienia niebezpiecznego przedmiotu. Wszystko po to, by nie doszło do tragedii. PAMIĘTAJMY ! Pomimo upływu wielu lat od zakończenia wojny niewybuchy i niewypały są bardzo niebezpieczne. Często są zardzewiałe i skorodowane. Wybuch może nastąpić w każdej chwili. Neutralizacją takiego zagrożenia zajmują się wojskowe patrole saperskie, które zabierają niewybuch w bezpieczne miejsce. http://www.swietokrzyska.policja.gov.pl/?dzial=2011&artykul=23102 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 18 Maj 2013 Autor Share Napisano 18 Maj 2013 .Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Nadwojciech 13:07 18-05-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 22 Maj 2013 Share Napisano 22 Maj 2013 Wystrzelona szklanka od szrapnela włożona w nieznanym celu do góry nogami i zaklepana w łusce. Przerażające, prawie tak samo jak wiedza naszych policjantów i saperów :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Maj 2013 Share Napisano 23 Maj 2013 A wiesz co jest w środku? Może ktoś dla zabawy stukniesz-znikniesz zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 25 Maj 2013 Share Napisano 25 Maj 2013 Akurat tu się muszę zgodzić z woytasem, niby po czym ktokolwiek poznaje, że to szrapnel? Zakładam, że prawdopodobnie tak jest, ale tu chodzi o pewność, a nie przypuszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksiu Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 http://fakty.interia.pl/dolnoslaskie/news-chcial-przeciac-niewypal-szlifierka-pocisk-eksplodowal,nId,1880164 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 5 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2015 http://odkrywca.pl/wybuch-w-rusku-kolo-srody-slaskiej-poszkodowany-mezczyzna-zabrany-przez-lpr,745898.html#745898 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 fotka sie nie laduje.To tylko u mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadora Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 trzeba zmniejszyć do 800X600 mimo że opis mówi inaczej, też miałem z tym problem wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 Głupek i tyle.Powinno łeb mu urwać to może byłby przykład dla innych podobnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 17 Listopad 2015 Share Napisano 17 Listopad 2015 Zobaczcie co przeżył pewien poszukiwacz jagód, ku przestrodze.Witam tak czytam i do części bym się nie zgodził, na początku też byłem zapalonym poszukiwaczem do czasu, znalazłem w tamtym roku skład bomb lotniczych zabezpieczyłem miejsce oznakowałem czerwoną szmatą zrobiłem kierunek z patyków na na polnej drodze i podałem ilość kroków do wykopaliska powiadomiłem policje że zbierałem jagody i znalazłem niewypały nie dość że czekałem na nich około 2 godzin choć mieli 10 km do miejsca to jeszcze byli leikami patrzyli ze zdumieniem że coś takiego jeszcze się znajduję opisałem im w przybliżeniu co to jest według mnie i po spisaniu się oddaliłem po kilku dniach miałem nalot w domu policji w ramach wdzięczności mowa tu o Worońcu koło białej podlaskiej spędziłem noc na dołku obecnie już ponad rok zbierają dowody i prowadzą ekspertyzy w laboratoriach na aktywność zabezpieczonych dowodów , posypały się odznaczenia były awanse nagrody pieniężne za złapanie przestępcy gmina dostała dodatkową kase na usuwanie tego typu niewypałów i innych znalezionych na ich terenie a ja wielki przestępca który zgłosił fakt że są tam niewypały czekam na wyrok, to jest parodia zgłosicie coś to wam zrobią nalot i będą wmawiać jesteście zagrożeniem dla społeczności że przez takich jak my są problemy, a czy państwo zrobiło coś w sprawie usunięcia pozostałości po wojennych ?? dzięki nam udaje się czasami uniknąć tragedii ale jak już znajdziemy i zgłosimy to policja i społeczność widzi w nas przestępców i terrorystów mogłem zakopać to spowrotem i pójść dalej ale nie pozwalało mi sumienie to było za blisko budynków i za blisko drogi, nie mogłem tego zbagatelizować i zgłosiłem a teraz ciągam się po prokuraturach i posterunkach mam dozór więc zastanówcie się czasami 3 razy zanim co kolwiek zgłosicie pozdrawiam saper"Poczytajcie jeszcze to: http://www.klasamedialna.nafto-pstryk.pila.pl/index.php/reportaze/73-wybuch-ktory-przerwal-marzeniaProszę was uważajcie na niewypały i policję. Nie wiadomo co gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 17 Listopad 2015 Share Napisano 17 Listopad 2015 czekam na wyrok"pozdrawiam, saper"oj, chyba chłopak był znany, skoro mieli mu co zabezpieczać w domu. A teraz się dziwi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbarossa1941 Napisano 22 Listopad 2015 Share Napisano 22 Listopad 2015 miał czy nie miał......ważne że zgłosił niebezpieczne przedmioty a teraz ma nagonkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Listopad 2015 Share Napisano 22 Listopad 2015 Dobrze, że zgłosił - nie dobrze, że wyskakiwał ze znajomością tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 27 Luty 2016 Share Napisano 27 Luty 2016 I uważajcie gdzie dzwonicie, bo może być niespodzianka jak na tym filmie. http://www.youtube.com/watch?v=XCQYkUQZzdc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunin185 Napisano 28 Maj 2016 Share Napisano 28 Maj 2016 Ta butelka już jest pusta, więc alkoholizm wam nie grozi. Ale to co jest pod kijem zwali z nóg największego gieroja i to na zawsze. http://yadi.sk/d/7OKOgQIhs5cBDPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 21:11 28-05-2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.