marian1984 Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 ogólnie deus jest fajnym sprzętem, ale gdzieś ja się przekonałem do E-Traca, nie to żeby był najlepszy, po prostu mi podchodzi i jest dobry, znalazłem z nim wspólny język:) Nigdy nie miałem Whites`a, ale kiedyś kupie tak dla porównania.Pozdrawiam
prymek7 Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 Preferencje użytkownika - tylko to różni wykrywacze o podobnym przeznaczeniu i cenie ( no może cenie to nie tak do końca )
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 To do mnie pytanie? Nie, jak jestem łysy. Wyrwałem wszystko odruchowo dawno temu, od czytania różnych mądrali na Odkrywcy :)
alex_2013 Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 tu fakt etrac to kosa na kolor,wycinasz zelazo i szpilke z co ci znajdzie nie traca prawie zasięgu, pierwsze dni bylem zszokowany nim:)
XII Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Przede wszystkim trzeba e-trac'a lub explorera ustawić w odpowiedni sposób, żeby testy były wiarygodne i rzetelne. Jeśli to co na filmie było widać było maksymalnymi ustawieniami to ja dziękuję wysiadam i nie rozmawiamy dalej bo nie mamy o czym - z całym szacunkiem, twórca filmiku wykazał się 100% lamerstwem w zakresie znajomości e-traca i chyba miał tylko jeden cel - pokazać jakim jest gównianym sprzętem, a ten uśmieszek podczas pseudo testów brzmiał jak uśmiech idioty. Nie mówię, że deus jest kiepski czy dobry - nie miałem go w ręku i pewnie gdybym go miał pierwszy raz to tak samo by wykrywał jak wasz e-trac na tym filmie. Powiem szczerze mi, np. nie trzeba niczego udowadniać który lepszy, a w skrajnych przypadkach maksymalny zasięg może się w ogóle nie liczyć.Jeśli masz kolego zamiar upodlić jakiś sprzęt to nawet jak go odpowiednio ustawisz to i tak go upodlisz bo taki masz cel - ja tak to odbieram. Więc nie mam najmniejszego zamiaru pisać Ci jak go ustawić do przeprowadzenia rzetelnego testu bo z pewnością to co bym pisał sam być nie ogarnął.28cm na boratynkę to skrajna granica zasięgu, przy 25cm sygnał jest czysty. 3 kopiejki do 35cm ciągnie. Jeśli Twój e-trac tak nie daje to masz coś uwalone w tym sprzęcie.Zdrów!
emisoo Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Dwunasty XII nie wiem kto ty jesteś wiem ze ostatnio latałeś z alfa 2000 i raczej nie miałeś nic droższego powyzej 4000tyś i oszczędź sobie Etrac wydajnościowy dożo nie odbiega od safari tak ze chciał bym te 25 centymetrów na boratynkę nie wiem skąd u was taka fantazja chyba pomiar w powietrzu Według mnie nie powinien kosztować więcej niż 2000 tyś To tyle
marian1984 Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 emisoo co ty to pleciesz? Jakie Safari, co ty wiesz o Minelabach?Jakie 2000? Chłopie ty nie wiesz co to E-Trac więc nie pisz takich głupot, już ci napisałem, dawaj podjadę, przetestujemy, już nie jeden taki w gatce był mądry, a jak przyszło co do czego to sprzedawali wykrywacze aż się kurzyło.2000zł, pokaż mi wykrywacz za 4tys który ma tyle informacji na ekranie, tyle możliwości i ustawień, nie chcę mi się nawet z tobą pisać bo nie masz pojęcia o wykrywaczach, dorwałeś Deusa, zobaczyłeś parę filmów na YT i jesteś gość.
marian1984 Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 emisoo ty jesteś jak autor tego tematu, wydawało mu się, że pokazał coś nadzwyczajnego a tu co? Pokazał cos co każdy wykrywacz potrafi, nawet taki za 700zł
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Proponuję śmiało rozwinąć pytanie, co emisoo wie o czymkolwiek.Choć to pytanie retoryczne w zasadzie :>
pni Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Ja w zasadzie się cieszę, że ludzie tak krytykują explorery i E trac (w 90% bezpodstawnie). Może mniej ich zostanie sprzedanych i będzie mniejsza konkurencja.
marian1984 Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Po co ludzi uświadamiać że coś jest dobre, w sumie ja tam bym chciał żeby E-Trac kosztował 2000zł, zostało by mi więcej w kieszeni:)
XII Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 emisoo nawet poprawnie nie umiesz napisać posta nie ubliżając nikomu... Co do zarzutów co ja niby używałem i czego nie miałem to z pewnością są tak samo wyssane z palca co te testy z filmu - 100% profesjonalizmu ;) ..potwierdzam! bzdury piszesz!Ja zawsze uważałem i dalej uważam, że xp deus jest fajnym sprzętem pomijając, a raczej nie biorąc pod uwagę zasięgów, precyzji identyfikacji, itp. ale bądźmy szczerzy do bólu na tym filmie do którego dałeś linka (i nie daj Boże twojego autorstwa) widać 100% lamerstwo i zero pojęcia o poszczególnych sprzętach występujących w tym filmie z głównym naciskiem na etraca. Mogę się z tobą założyć, że jestem w stanie ustawić tak etraca lub explorera, że deus nawet nie pierdnie.Zdrów!
marian1984 Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 emisoo na tej stronce jest do pobrania plik w którym jest opisane 19 wykrywaczy, zobacz jakie głębokości mają i podaj wnioski co do E-Traca.
emisoo Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 A haaa !!! z stąd bierzecie przykłady no to teraz mnie rozbawiło tak zwany test powietrzno gruntowy najbardziej zabawna rzecz na YT dla miłośników detektorystyki test Etraca i Ace 250 Ubawiłem sie do rozpuku 25 skokowo 27 na boratynkę https://www.youtube.com/watch?v=F2ahz5C-04A ha ha
marian1984 Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 emisoo ty to chyba nie jesteś poważny, ty sam sobie gole strzelasz
marian1984 Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Ty właśnie nic nie wiesz o Minelabach, technologia FBS ma na celu być skuteczna prawie tak samo na każdym terenie, czy to powietrze czy grunt, więc w tym teście Minelab i tak nie wypada dobrze według innych wykrywaczy, w prawdziwym gruncie były by większe różnice na korzyść E-Traca i Explorera, ale co ty możesz o tym wiedzieć?Nie wiesz nic, tak samo jak piszesz, program ci podkreśla błędy a ty nawet nie raczysz ich poprawić.
alex_2013 Napisano 14 Maj 2013 Napisano 14 Maj 2013 Panowie po co sie wzniecac? Ten kto ma etraca wie, ze dobrze zrobil a czesto ten kto nie ma to poprostu chcialbym miec i sobie racjonalizuje.Cewka 15x12 wyciałem jeden pasek co,mam wyrazny sygnał- 10 cm głebokosci, minimalny fragmencik opaski dolnej od polmosa....moze dlugosci 0,5cm?drugi wyrazny sygnał, okolo 20 cm glebokosci w glebie, kopie wychodzi kółeczko z drutu miedzianego cieniutenkego, srednicy o 10 % mniejszej niz jednogroszówka, szukałem go propointerem pare minut myslac ze to fals.Jak wytne więcej tzn tak juz konkretnie to groszówke LEKKO łapie na 28 cm, nie ma o czym gadac, ten co podwaza to tylko swiadczy o sobie ze etraca nie mial w ręku. Etrac to super sprzet i nie wezme do reki juz nic innego, poza moze argo 3 i deusa, reszta...
marian1984 Napisano 14 Maj 2013 Napisano 14 Maj 2013 alex_2013 nikt nie ubliża że Deus jest zły, to emisoo wypisuje że E-Trac to złom, i nie wart więcej niż 2000zł, kpi sobie że Deus nie ma co robić z E-Traciem.Nie wiem z kąd ta nienawiść do E-Traca.
alex_2013 Napisano 14 Maj 2013 Napisano 14 Maj 2013 z checi posiadania przy jednakowym przeswiadczeniu ze jest poza jego zasiegiem= niepohamowany wybuch nienawisci i autodestrukcji:)
pacian Napisano 14 Maj 2013 Napisano 14 Maj 2013 Poczytajcie wcześniejsze posty jak to mi wmawiał ze deus to dziadostwo a teraz .... Zreszta widze ze zadufany w sobie kolega B tez juz wyladował na ziemi.
XII Napisano 14 Maj 2013 Napisano 14 Maj 2013 emisoo chętnie przygarnę waszego e-traca co nawet z 7cm moniaka wyciągnąć nie może :) ja już sobie go ustawię lub jeśli jest zwalony to go dostosuję ;) ..zresztą to już nie ważne skoro jest tak beznadziejny to po co ci on... ;)Zdrów!
emisoo Napisano 15 Maj 2013 Napisano 15 Maj 2013 Co proszę? nie do mnie te pytania a do autora wątku u ProsCana , jeśli ktoś czuje sie na siłach niech sie tam włączy do dyskusji bo widzę jeszcze jakieś dwa nowe detektory prezentują sie ciekawie . Bo ta raczej dyskusja o czym innym Bez odbioru .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.