eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Ledwo zdążyłem zrobić fotkę, a ojciec znalazł drugiego moniaka :D..Wydaje mi się, że to może być 12 einen thaler.. Poleż w oliwie i zobaczymy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Potem poszliśmy do jakiegoś lasku, bardzo fajny, mały, przyjemny, było chłodno, ale komary zaczęły nas łoić to wróciliśmy z powrotem na pole, nakopaliśmy dużo spłonek, ołowiu, łusek, ale fotek nie dodaję, bo wszystko wyrzuciłem..Poszliśmy na pole tatuśko rutuskiem sobie ganiał to wziąłem na kilka chwil od niego sprzęt i razem się uczyliśmy, kilka kroków ładny sygnał i........... kapsel.. No nic próba druga idę sobie idę bum, fajny sygnał powyżej +55 no i sami zobaczcie w jakim ładnym stanie moniaczek wyszedł :).24 Einen Thaler 1782r. A* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Potem zbierało się na burze to zdecydowaliśmy się wrócić :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Z ciekawszych rzeczy wpadło to, czy to nie jest ozdoba wykonana z ołowiu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 jw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Dziwnie rzeźbiona jakby była to rybka " z łuskami.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 I moniaki, jeden do oliwy na długo pójdzie, na środku jakby była widoczna cyfra 12, ale każdy widzi to co chce :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 jw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 5 pfennig 1904 rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Talarek po przemyciu ciepłą wodą :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 I mama taką kulkę ołowianą znalazła :).. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 I tutaj w porównaniu z talarkiem :)..Co do monetki to poleży w oliwie ta zieleń " zejdzie i ładny moniak wyjdzie. Pozdrawiam i do następnego razu :)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatura Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 ehphę chłopie masz 18 lat i ty z matka i ojcem na kopanie jeździsz ? Litości :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 A sam mam trzy wykrywacze do ręki brać O.o ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Władziu Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 Celna riposta lepsza od żółtego karteluszka. Tak trzymaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 haahha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatura Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 Wiesz ja osobiście preferuje wypady z kumplem, ale to tylko moje zdanie :) Pozdrawiam Kreatura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 Podobno z rodzicami bezpieczniej ;)Jeśli tylko dają radę to czemu nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Znam wiele osób co tak chodzą.. Owszem z kolegami też chodzimy i to wiele, wiele razy.. Rzecz jasna.. Lecz czy to moja wina, że mame interesuje to hobby :)? Tato zajmował się tym od młodości i poszedłem w jego ślady, więc nie wiem w czym problem.. Nie będę wymieniał tutaj osób, którzy chodzą jak ja, ale z drugiej strony jak na to patrzę to fajniej jest powiększyć swoje zbiory jako wspólne znajdy :).Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatura Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 może i tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_K Napisano 7 Sierpień 2013 Share Napisano 7 Sierpień 2013 Racje ma, najlepiej kopie sie z bratem którego temat tak średnio interesuje, nie musisz się fantami dzielić, a ktoś do asysty jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 7 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2013 Nie ma co się sprzeczać, mnie to nie przeszkadza :), a dla ciekawskich za niedługo fajny wypad robimy z ekipą, żeby załagodzić sprawę dodaję fotkę oczyszczonego talarka :).24 einen thaler z 1782 roku, mennica A - Berlin.(sreberko próby 0.386) Fryderyk IIDzięki, że stajecie w mojej obronie :).Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2013 Witam wszystkich :)..Na początek krótki wypad na półtorej godzinki z kilku dni wstecz.Burza się zbierała no i niestety efekt mizerny.Zadanie dla spostrzegawczych! ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 11 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2013 Hihi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.