Tominew Napisano 23 Kwiecień 2013 Autor Napisano 23 Kwiecień 2013 Witam,Proszę o identyfikacje tego proporczyka, gdzie był noszony?Według mnie jest to proporczyk 1 pułku szwoleżerów JP (Józefa Piłsudckiego, ale nie jestem pewny. Proszę o pomoc.
Tominew Napisano 23 Kwiecień 2013 Autor Napisano 23 Kwiecień 2013 Proszę o przeniesienie postu do identyfikacji :(
jacenty2004 Napisano 23 Kwiecień 2013 Napisano 23 Kwiecień 2013 Jak napiszesz ,że to wyciągnąłeś tej wiosny to ja skaczę z 10 piętra !!! Czy ty nie chodzisz do roboty tylko latasz po całych dniach po lesie ? Ja miałem znaleźć ten proporczyk !!! I nie pytaj mnie czy to z 1 pułku ,bo przyjadę i Ci zrobię krzywdę ! Masz wrócić na miejscówkę zakopać to ... ja przyjadę i sobie wykopię ... i wtedy nie wyskoczę z 10 piętra , a Ty będziez miał czyste sumienie kradzieju skarbów narodowych ! :) Oj ładne to ładne . Masz nosa do miejscówek jak Jurek Waszkiewicz. Gratulacje .
steell Napisano 23 Kwiecień 2013 Napisano 23 Kwiecień 2013 Pięknyhttp://www.dobroni.pl/fotka,historia,50636
Tominew Napisano 23 Kwiecień 2013 Autor Napisano 23 Kwiecień 2013 Jacenty, czy my się znamy? Znalazłem ją przypadkowo, chodząc sobie po poletku. Rozumiem że proporczyk ten był noszony na guziku, a za co był przyznawany, czy każdy ułan z pułku dostawał?
jacenty2004 Napisano 23 Kwiecień 2013 Napisano 23 Kwiecień 2013 Osobiście się nie znamy ale pośrednio tak :) Chociaż mam już sklerozę i możliwe ,że do Ciebie nawet dzwoniłem jak znalazleś kiedyś takie biało-czerwone opaski . Na 100 % mój przyjaciel Marek Cię napastował w tym temacie bo dałem mu namiar do Ciebie i coś mi o tym opowiadał :)...( dobra firma jesteś - pełen szacun jak mój synek mówi :) ) Jeżli chodzi o proporczyk to może i był przyznawany ? . Służysz w 1 pułku to go masz .Jesteś oficerem to masz znaczek na guziku od razu .Poczekajmy na fachowców od kawalerii co powiedzą. Chociaż to nie virtuti ani krzyż walecznych , ale znalezisko jest dobre .Dużo tego nie było i ciekaw jestem ile i gdzie takich pułkówek jest jeszcze do zobaczenia ? Pułk to mało ludzi i mało odznak i innych znaczków też... Poletko... chmmm ! Ja kiedyś kupię traktor i Cię rozjadę na tym poletku jak mi będziesz moje fanty podbierał :)
Pytanie
Tominew
Witam,
Proszę o identyfikacje tego proporczyka, gdzie był noszony?
Według mnie jest to proporczyk 1 pułku szwoleżerów JP (Józefa Piłsudckiego, ale nie jestem pewny. Proszę o pomoc.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.