HIWI Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 Witam!Może ktoś wie co to za model motocykla?Były takie używane podczas II W?Wygląda mi to na wsk 125, ale nie wiem proszę o id.pozdrawiam HIWI
Catadero Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Na DZISIAJ motorek jest okej. To Sd Kfz1/Zwerg mit TG.C.
HIWI Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 Masz może jakieś fotki tego motorku?pozdrawiam HIWI
junkers323 Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 a czasami to nie wsk 125 chyba że to sdkfz było identyczne
Catadero Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Na WCZORAJ (1.kwietnia) to ten motocykl mógł być nawet łódka Ramzesa czy latającym spodkiem.Dzisiaj to już jest tylko zwykła WSK amatorsko przerobiona na trajkę i ma tyle wspólnego z II wojną i Niemcami co ja z Pigmejami.ZDRAV !C.
sza.man Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 a te trajki to nie były w jakimś stopniu fabryczne?Strasznie dużo tego.
HD1940 Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Fabryką" był każdy wiejski mechanik lub kowal. Dużo tego było, bo ludzie potrzebowali sprzętu sprawdzającego się zwłaszcza w górach. Ponieważ najprościej było do ramy WSK dorobić tył z mostem od np. Żuka, pośrednią skrzynią biegów z Nysy i wiatrakiem silnika zrobionym z resztek blachy z dachu domu to tak właśnie robiono, kopiując rozwiązania spotkane u sąsiada. Pomimo licznej reprezentacji takich konstrukcji nikt ich oficjalnie nie produkował.
Catadero Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Junak B-20 to był jeden z modeli fabrycznych. My tu mówimy o trajkach porobionych z WueSeK. C.
HIWI Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 Witam!Może ktoś wie co to za model motocykla?Były takie używane podczas II W?Wygląda mi to na wsk 125, ale nie wiem proszę o id.pozdrawiam HIWI
sonicsquad Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Po wybraniu zdjęcia z dysku kliknij załaduj zdjęcie".Jeśli masz kłopoty z rozmiarem poczytaj:http://www.odkrywca.pl/jak-zmniejszyc-zdjecie-aby-wstawic-je-do-watku-na-forum-sposob-najprostszy-,684783.html#684783Możesz też wkleić link do zewnętrznego źródła - ktoś pomoże :)
Question
HIWI
Może ktoś wie co to za model motocykla?
Były takie używane podczas II W?
Wygląda mi to na wsk 125, ale nie wiem proszę o id.
pozdrawiam HIWI
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.