HIWI Napisano 1 Kwiecień 2013 Autor Napisano 1 Kwiecień 2013 Witam!Może ktoś wie co to za model motocykla?Były takie używane podczas II W?Wygląda mi to na wsk 125, ale nie wiem proszę o id.pozdrawiam HIWI
Catadero Napisano 1 Kwiecień 2013 Napisano 1 Kwiecień 2013 Na DZISIAJ motorek jest okej. To Sd Kfz1/Zwerg mit TG.C.
HIWI Napisano 1 Kwiecień 2013 Autor Napisano 1 Kwiecień 2013 Masz może jakieś fotki tego motorku?pozdrawiam HIWI
junkers323 Napisano 1 Kwiecień 2013 Napisano 1 Kwiecień 2013 a czasami to nie wsk 125 chyba że to sdkfz było identyczne
Catadero Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Na WCZORAJ (1.kwietnia) to ten motocykl mógł być nawet łódka Ramzesa czy latającym spodkiem.Dzisiaj to już jest tylko zwykła WSK amatorsko przerobiona na trajkę i ma tyle wspólnego z II wojną i Niemcami co ja z Pigmejami.ZDRAV !C.
sza.man Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 a te trajki to nie były w jakimś stopniu fabryczne?Strasznie dużo tego.
HD1940 Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Fabryką" był każdy wiejski mechanik lub kowal. Dużo tego było, bo ludzie potrzebowali sprzętu sprawdzającego się zwłaszcza w górach. Ponieważ najprościej było do ramy WSK dorobić tył z mostem od np. Żuka, pośrednią skrzynią biegów z Nysy i wiatrakiem silnika zrobionym z resztek blachy z dachu domu to tak właśnie robiono, kopiując rozwiązania spotkane u sąsiada. Pomimo licznej reprezentacji takich konstrukcji nikt ich oficjalnie nie produkował.
Catadero Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Junak B-20 to był jeden z modeli fabrycznych. My tu mówimy o trajkach porobionych z WueSeK. C.
HIWI Napisano 1 Kwiecień 2013 Autor Napisano 1 Kwiecień 2013 Witam!Może ktoś wie co to za model motocykla?Były takie używane podczas II W?Wygląda mi to na wsk 125, ale nie wiem proszę o id.pozdrawiam HIWI
sonicsquad Napisano 1 Kwiecień 2013 Napisano 1 Kwiecień 2013 Po wybraniu zdjęcia z dysku kliknij załaduj zdjęcie".Jeśli masz kłopoty z rozmiarem poczytaj:http://www.odkrywca.pl/jak-zmniejszyc-zdjecie-aby-wstawic-je-do-watku-na-forum-sposob-najprostszy-,684783.html#684783Możesz też wkleić link do zewnętrznego źródła - ktoś pomoże :)
Pytanie
HIWI
Może ktoś wie co to za model motocykla?
Były takie używane podczas II W?
Wygląda mi to na wsk 125, ale nie wiem proszę o id.
pozdrawiam HIWI
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.