Skocz do zawartości

Cibola

Romo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć. Czy to normalne ze w nowej Ciboli na wysięgnikach po zmontowaniu i dokręceniu nakrętek zaciskowych występują delikatne luzy ?
  • 2 weeks later...
Napisano
Jeszcze jedno pytanko dla znawców Ciboli. Czytałem instrukcję i teraz sam nie wiem czy po puszczeniu pinpointa przy ustawieniu tonu wiodącego powinien być on nadal słyszalny ? Kumpel mnie trochę zwiódł swoim Leonem. Dzięki za odpowiedzi.
Napisano
ja tylko pytam czy po ustawieniu tonu wiodącego i puszczeniu pinpointa powinienem ten ton nadal lekko słyszeć ? tak jak napisałem kolega ma Leona i ton ten jest słyszalny po ustawieniu - sorki jak to pytanie wydaje się głupie, pozdrawiam.
Napisano
Siema Romo.
ja nie słyszę tonu wiodącego po puszczeniu PP.
Jak będziesz chciał chodzić na ustawieniach Threshold powyżej 3/4 ustawień potencjometru (niektórzy czytałem że na maxa ustawiają celem zwiększenia zasięgów) to będziesz musiał zrezygnować z PP. Ja od nowości wcale nie używam PP bo cibola jest precyzyjna.
Pozdro
Napisano
Cześć Witam :-) Dziękuję kolego za odpowiedź podniosłeś mnie na duchu bo myślałem już że coś jest nie tak :-)(wiadomo pierwsze włączenia - pierwsze strachy :-))a pinponta też nie mam zamiaru używać - również zauważyłem tą precyzję :-) Dzięki jeszcze raz. Pozdrowionka.
Napisano
W Cibola/Vaquero mechanizm namierzania uruchamiany czerwonym guzikiem, jest zrąbany fabrycznie i producent konsekwentnie utrzymuje ten stan. Pewnie dlatego, że sprzęt z tym guzikiem dostojniej wygląda. No i jak tu wypuścić wykrywacz bez PP skoro wszystkie go mają? Ktoś mógłby zadać kłopotliwe pytanie, czemu to badziewie tyle kosztuje. A tak, wszyscy się przyzwyczaili, do tego mają gratisową superfunkcję (superstrojenie"), i jest git! :)))

Tak na prawdę, tego guzika, przy tym układzie elektronicznym, nie powinno wcale być na panelu, bo nie działa. Wszyscy podkręcają threshold, bo bez tego Cibola/Vaquero jest najzwyczajniej w świecie podprzeciętny. Jak napisał przedmówca, po podkręceniu mechanizm PP przestaje działać. Jego nieostrożne uruchomienie grozi też utratą słuchu, w przypadku użycia słuchawek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie