Romo Napisano 28 Marzec 2013 Autor Napisano 28 Marzec 2013 Cześć. Czy to normalne ze w nowej Ciboli na wysięgnikach po zmontowaniu i dokręceniu nakrętek zaciskowych występują delikatne luzy ?
sebo_sek Napisano 28 Marzec 2013 Napisano 28 Marzec 2013 W nowej nie wiem. W używanej na pewno. Wystarczy raz owinąć taśmą maskującą sztycę i jest git.
Pas Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Delikatne występują. Nic się nie stanie. Miłego szukania.
Romo Napisano 13 Kwiecień 2013 Autor Napisano 13 Kwiecień 2013 Jeszcze jedno pytanko dla znawców Ciboli. Czytałem instrukcję i teraz sam nie wiem czy po puszczeniu pinpointa przy ustawieniu tonu wiodącego powinien być on nadal słyszalny ? Kumpel mnie trochę zwiódł swoim Leonem. Dzięki za odpowiedzi.
sebo_sek Napisano 13 Kwiecień 2013 Napisano 13 Kwiecień 2013 Ja sobie dałem spokój z PP. Do niczego mi się nie przydał.
Romo Napisano 13 Kwiecień 2013 Autor Napisano 13 Kwiecień 2013 ja tylko pytam czy po ustawieniu tonu wiodącego i puszczeniu pinpointa powinienem ten ton nadal lekko słyszeć ? tak jak napisałem kolega ma Leona i ton ten jest słyszalny po ustawieniu - sorki jak to pytanie wydaje się głupie, pozdrawiam.
soundgate Napisano 13 Kwiecień 2013 Napisano 13 Kwiecień 2013 Siema Romo.ja nie słyszę tonu wiodącego po puszczeniu PP.Jak będziesz chciał chodzić na ustawieniach Threshold powyżej 3/4 ustawień potencjometru (niektórzy czytałem że na maxa ustawiają celem zwiększenia zasięgów) to będziesz musiał zrezygnować z PP. Ja od nowości wcale nie używam PP bo cibola jest precyzyjna.Pozdro
Romo Napisano 13 Kwiecień 2013 Autor Napisano 13 Kwiecień 2013 Cześć Witam :-) Dziękuję kolego za odpowiedź podniosłeś mnie na duchu bo myślałem już że coś jest nie tak :-)(wiadomo pierwsze włączenia - pierwsze strachy :-))a pinponta też nie mam zamiaru używać - również zauważyłem tą precyzję :-) Dzięki jeszcze raz. Pozdrowionka.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Kwiecień 2013 Napisano 13 Kwiecień 2013 W Cibola/Vaquero mechanizm namierzania uruchamiany czerwonym guzikiem, jest zrąbany fabrycznie i producent konsekwentnie utrzymuje ten stan. Pewnie dlatego, że sprzęt z tym guzikiem dostojniej wygląda. No i jak tu wypuścić wykrywacz bez PP skoro wszystkie go mają? Ktoś mógłby zadać kłopotliwe pytanie, czemu to badziewie tyle kosztuje. A tak, wszyscy się przyzwyczaili, do tego mają gratisową superfunkcję (superstrojenie"), i jest git! :)))Tak na prawdę, tego guzika, przy tym układzie elektronicznym, nie powinno wcale być na panelu, bo nie działa. Wszyscy podkręcają threshold, bo bez tego Cibola/Vaquero jest najzwyczajniej w świecie podprzeciętny. Jak napisał przedmówca, po podkręceniu mechanizm PP przestaje działać. Jego nieostrożne uruchomienie grozi też utratą słuchu, w przypadku użycia słuchawek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.