Skocz do zawartości
  • 0

helm,jaki model ?

czarny bocian

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sorry, ale musisz dać lepsze zdjęcia - pełen profil z boku, środek z wkładem, wyprofilowanie zawinięcia rantu do środka, etc.
Przy tym zestawie, zwłaszcza patrząc na zdjęcie 1, mam nieodparte wrażenie, ze to chińska kopia (wyprofilowanie krawędzi).
Napisano
Jeśli to nie jest chińska kopia to jest to (albo miał być) niemiecki M 35. Całość wyglada jak napomknął kolega trochę podejrzanie, ranty daszka jakby nie zawinięte (M35 winien mieć zawinięte). Pasek pod brodę jakiś tajemniczy, że nie wspomnę o tej kalce...
Jak napisał przedmówca, lepsze fotki...
Napisano
http://www.ebay.co.uk/itm/WW2-M35-GERMAN-ARMY-STEEL-HELMET-STAHLHELM-REPLICA-BLACK-/121004559787?pt=UK_Collectables_Militaria_LE&hash=item1c2c6f0dab

Jestem prawie pewien, tylko po co tam ktoś dał podpinkę od wz. 50 ?
Napisano

Tu zamieściłem hełm m35 oryginalny, chyba widzimy różnicę ?
Chinola słabszej jakości właśnie ten o , którym jest wątek można rozpoznać z kilometra... do tego w hełmie użyto polskiej podpinki plus podpinka jest przyszyta a powinny być knopiki...
I jedno mnie zastanawia, od kiedy SS latało na FRONCIE w czarnych hełmach ? Mogę się mylić, lecz jestem w 90 % pewien co do moich przypuszczeń, że to KOPIA.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie