Skocz do zawartości
  • 0

Miarka

tomek47472

Pytanie

Napisano

Witam czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć co to jest za miarka,jakiego pochodzenia i mniej więcej przybliżyc datę produkcji. Na miarce widnieje napis REVETESGDC T.L. Za odpowiedzi z góry dziękuję

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
i można jak krowie na rowie tłumaczyc ze nie REVETESGDC, tylko BREVETE SGDC - część liter wyraźnie widać że niedobita lub wytarta pod wpływem używania.
no ale ty przecież widzisz coś innego niż większośc na podstawie zdjęcia. ehhhh
Napisano
tomek47472 ... a ty czytasz wogóle co ci tu piszą w wątku ?

już ci pisał :
bert.F (224 / 0) 2013-02-27 06:45:52

revete sans garantie du gouvernement"

a google na to :
http://www.google.pl/search?q=brevete+sans+garantie+du+gouvernement&aq=f&oq=brevete+sans+garantie+du+gouvernement&aqs=chrome.0.57j62l3.1027&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Napisano

Witam czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć co to jest za miarka,jakiego pochodzenia i mniej więcej przybliżyc datę produkcji. Na miarce widnieje napis REVETESGDC T.L. Za odpowiedzi z góry dziękuję

Napisano
Witam,brevete sgdg revete sans garantie du gouvernement" francuskie oznaczenie patentowe używane od połowy XIX wieku do lat 60 XX
Napisano
Mnie to wygląda na szlagsznur czyli w środku jest kolorowy proszek i sznurek którego się naciąga od punktu A do punktu B i w środku lekko się go podnosi i puszcza i mamy równą linię na betonie czy desce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie