ktos451 Napisano 6 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Dziś razem z kolegą michem69 walczyliśmy z ziemią i zimą w Policku, michu zgarnął kilka ładniejszych łusek (po drodze trafiało się dużo szrotu, odłamki resztki łusek, puszki(po piwie, naturalnie), kawałek maski itp). Mnie natomiast udało się zgarnąć uchwyt i zamek od MG (szkoda, że nie było reszty :( ) - zaraz zabieram się za czyszczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip1601 Napisano 6 Kwiecień 2013 Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Do michu69.Czy mógłbyś zapodać foto dupki" łuski (chyba od rakietnicy)zaznaczonej na zdjęciu i podać jej wymiary.Dzisiaj w okolicach Piesek trafiłem chyba taką samą i chciałem porównać bicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilw96 Napisano 6 Kwiecień 2013 Share Napisano 6 Kwiecień 2013 filip chodzi ci o Piaski? w Wielkopolskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip1601 Napisano 6 Kwiecień 2013 Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Nie w Lubuskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip1601 Napisano 6 Kwiecień 2013 Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Kaliber ok. 18 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip1601 Napisano 6 Kwiecień 2013 Share Napisano 6 Kwiecień 2013 # Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeryfns Napisano 12 Kwiecień 2013 Share Napisano 12 Kwiecień 2013 Witam!Łuska myśliwska prod.ZSRR kaliber 16 mm,rok prod.1974.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Kwiecień 2013 Share Napisano 12 Kwiecień 2013 Chyba 16 ale bez milimetrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 13 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2013 Leci ktoś gdzieś jutro? Mam zamiar oglądnąć Żółwin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek152005 Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Siema chlopaki. Co do Janowa to się pisze ;) jutro jade w teren jak ktoś chetny to pisac .dzisiaj nie dam rady :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Ja mogę w weekend pt(od 16.00)-nd niestety w tygodniu średnio, bo szkoła :/ Ale będzie długi weekend majowy to możemy się dogadać, michu też pewnie będzie chętny, w trzech zaatakować b17 było by fajnie. PSSłyszał ktoś o samolocie (chyba Me Bf 109) w drodze z kaławy na szumiącą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek152005 Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Jak byś jechał na weekend to daj znać. Piątek 16-ta mi pasuje. Sobotę dopiero od 13-tej . Jutro Jade po 14-tej to dam znać wieczorem jak coś ciekawego trafie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek152005 Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 W niedzielę jest sprzątanie schilla ktoś się wybiera :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 W jakim sensie sprzątanie :) Z chęcią bym się wybrał, by zrobić coś dobrego dla MRU. PSZabrać jakiś sprzęt tj. łopaty, maczetę itp.? Jak bym pojechał pewnie zabrał bym też wyrywkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Zapomniałem :)http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130415/POWIAT08/130419721 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Worek na śmieci na schillu jest potrzebny - rękawiczki także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek152005 Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Worki i rękawiczki zapewnia nadlesnictwo. Nie radzę brać wykrywki bo z nia nie pochodzisz będą leśnicy . Na bunkrowcu.pl jest opisana cala akcja start 9 rano koniec kolo 16-tej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Powoli się loguję na bunkrowcu, ale coś mi e mail nie przychodzi - możesz skopiować artykuł.A odbiegając od tematu MRU, wie ktoś może gdzie mogę zakupić dobrą, dużą mapę okolic Międzyrzecza ze wszelkimi leśnymi ścieżkami, podchodziła by mi mapa wojskowa w stylu tych przedwojennych dostępnych na WIG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek152005 Napisano 16 Kwiecień 2013 Share Napisano 16 Kwiecień 2013 21 KWIETNIA WYCIECZKA MIŁA I POŻYTECZNA1. 9:00 spotkanie wszystkich uczestników na parkingu k. Wiaduktu. 2. Zapoznanie z planem akcji, podział na grupy i rozdzielnie obiektów i obszarów leśnych wg tychże grup- każda grupa otrzyma opiekuna/przewodnika który bezie decydował jak i którą cześć lasu i obiektu sprzątać- będą to osoby ze stowarzyszenia i te które są obeznane z MRU i terenem w którym będziemy działać- czyli również wspomniany Jakub z Bramy Lubuskiej, będzie też Paweł Pochocki- gość ze skansenu Linii Odry pod Czerwieńskiem i może ktoś z PTTKu z Mcza 3. Przed rozpoczęciem akcji będzie jeszcze krótka lekcja/pogadanka przez p. Zbyszka Jagodę-komendanta straży leśnej nt ochrony lasów itp dla dzieciaków. ustalimy też miejsce składowania worków ze śmieciami 4. 10-14 każda z grup rozpocznie sprzątanie danej części lasu i obiektów (łącznie 9 obiektów i ok 3 km lasów do przejścia- oczywiście tylko fragmenty w okolicy schronów!) 5. po 14 wszyscy wracamy do miejsca spotkania czyli na parking pod wiaduktem-tam będzie ciepły posiłek dla dzieci plus ognisko i podsumowanie całej akcji. Zrobimy sobie jeszcze mała wycieczke tak już na koniec do Schilla dla dzieciaków (jak będą miały siły)Także startujemy już o 9 i planujemy zakończenie na 15 max 16 I potwierdzam będziemy mieli worki i rękawiczki od Nadleśnictwa i przygotowane drewno na ognisko.Generalnie trzeba zaznaczyć że na własną rękę nie wchodzimy do obiektów MRU- zrobimy w ten sposób ze po uprzątnięciu wyznaczonego obszaru lasów i samego obiektu jak już złoży się worki w umówionym miejscu do wywozu każda z grup pod opieką naszą będzie mogła sobie wejść i zobaczyć dany obiekt, ale nie wcześniej niż po wysprzątaniu całego obszaru!Co do transportu to kto będzie miał miejsce w aucie to zabiera kogo się da i tyleCHĘTNYCH ZAPRASZAMY OCZYWIŚCIE _________________ nie kradnij władza nie znosi konkurencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 16 Kwiecień 2013 Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Mapę kup sobie w sklepie u Mirki w Wysokiej - produkt Gołębia.A jak chcesz to podeślę Ci 1:50 000 - z opisanymi działkami.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 11:57 16-04-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 16 Kwiecień 2013 Share Napisano 16 Kwiecień 2013 O takie coś - drukujesz, laminujesz i masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 16 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Chętnie przygarnę mapkę 1:50 000, a i nad normalnymi się też rozejrzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek152005 Napisano 16 Kwiecień 2013 Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Byłem dzisiaj na 743 , 746 i 748 kilka lusek , lotka od mozdzierza i tona złomu oczywiście :p . Pytanie z mojej strony jak czyszczicie łuski domowym sposobem , nie chciał bym zniszczyć znalezisk . Co do niedzielnego sprzątania to te obiekty są w miarę czyste i powinno pójść szybko . Gorzej wygladaja drogi dojazdowe i glówna na Pieski . Woytas podeslij mi mapke o której mowa powyżej :D Gołębia mapę już posiadam szkoda że obejmuje tylko odcinek centralny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski456 Napisano 16 Kwiecień 2013 Share Napisano 16 Kwiecień 2013 O matko to was aż tyle jest z Międzyrzecza? chce ktos na wspólne kopańsko? tak, ktosiu, wiem , że Ty zawsze ale może któryś z kolegów pokopałby? kurcze, ciekawe rzeczy tu mówicie o ul. Kilińskiego. Interesuje sie bo akurat tam mieszkam. Piszcie tu jakbyscie sie chcieli umawiać ;)PozdroWąski ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski456 Napisano 16 Kwiecień 2013 Share Napisano 16 Kwiecień 2013 a tak a propos tego obozu obok Piesek to trzeba uważać na to co się z ziemi wygrzebuje bo tam niefajne fanciory leżą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.