sebo_sek Posted January 6, 2013 Author Share Posted January 6, 2013 Dziś taka wyskoczyła. Chciałem ją bez zastanowienia wrzucić do zbiorówki, ale zobaczyłem że opis jest z oby stron taki sam. Przynajmniej tak mi się wydaje - SOLI.MCzy spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebo_sek Posted January 6, 2013 Author Share Posted January 6, 2013 Jak wół. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HałaBała Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 po co ktoś by miał to podrabiać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz998 Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 a po co podrabia się pieniądze? boratynki były bardzo często podrabiane przez chłopów Link to comment Share on other sites More sharing options...
HałaBała Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 myślałem, że chodzi o podrabianie w czasach obecnych Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazioW24 Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 i to bardzo często je podrabiali,i zawsze były oszukane na wadze Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz998 Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 na wadze były oszukane ale i jakość stempla była zazwyczaj fatalna Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebo_sek Posted January 6, 2013 Author Share Posted January 6, 2013 OK, ale czy możecie coś powiedzieć o tej, bo, że podrabiali to wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 nie przerywaj - niech gruchają- boratynki były bardzo często podrabiane przez chłopów- zawsze były oszukane na wadze- jakość stempla była zazwyczaj fatalnaz tych kwiatków niezły bukiecik będzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz998 Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 to jest zapewne fals ale poszukaj tu:http://myvimu.com/category/504-jan-kazimierz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 kopi ... jaki bukiet ?cała kwiaciarnia i na polu jeszcze sporo zostanie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigis3 Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Ta, zanim wątek będzie w dołku, nieśmiało zauważę, że niekoniecznie jest to falsyfikat typu klepak". Może to być oryginał- podwójne bicie z przesunięciem stempla. Ale to tak 50/50, bo stan monety i zdjęcia dla mnie zbyt słabe. Lepiej widoczne fragmenty napisu wyglądają nieźle, warto by popatrzeć dokładniej, może ktoś zorientowany w temacie zechce. Sam jestem ciekawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.