sebo_sek Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 Dziś taka wyskoczyła. Chciałem ją bez zastanowienia wrzucić do zbiorówki, ale zobaczyłem że opis jest z oby stron taki sam. Przynajmniej tak mi się wydaje - SOLI.MCzy spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
lukasz998 Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 a po co podrabia się pieniądze? boratynki były bardzo często podrabiane przez chłopów
HałaBała Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 myślałem, że chodzi o podrabianie w czasach obecnych
kazioW24 Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 i to bardzo często je podrabiali,i zawsze były oszukane na wadze
lukasz998 Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 na wadze były oszukane ale i jakość stempla była zazwyczaj fatalna
sebo_sek Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 OK, ale czy możecie coś powiedzieć o tej, bo, że podrabiali to wiem.
kopijnik2 Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 nie przerywaj - niech gruchają- boratynki były bardzo często podrabiane przez chłopów- zawsze były oszukane na wadze- jakość stempla była zazwyczaj fatalnaz tych kwiatków niezły bukiecik będzie...
lukasz998 Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 to jest zapewne fals ale poszukaj tu:http://myvimu.com/category/504-jan-kazimierz
tyfus Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 kopi ... jaki bukiet ?cała kwiaciarnia i na polu jeszcze sporo zostanie :)
sigis3 Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 Ta, zanim wątek będzie w dołku, nieśmiało zauważę, że niekoniecznie jest to falsyfikat typu klepak". Może to być oryginał- podwójne bicie z przesunięciem stempla. Ale to tak 50/50, bo stan monety i zdjęcia dla mnie zbyt słabe. Lepiej widoczne fragmenty napisu wyglądają nieźle, warto by popatrzeć dokładniej, może ktoś zorientowany w temacie zechce. Sam jestem ciekawy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.