sonicsquad Napisano 23 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2012 Jutro mija rocznica śmierci Tomasza Beksińskiego (1958-1999).Fani muzyki rockowej wiedzą o kogo chodzi. Człowiek zasłynął ze świetnych - można już powiedzieć - kultowych audycji w radiowej II potem III. Wielu z nas słuchało zapewne jego spokojnego głosu który podczas nocnych audycji potrafił zabrać przed głośnikami tłumy fanów. 24 grudnia 1999 roku popełnił samobójstwo wcześniej niejako pożegnawszy się ze swoimi słuchaczami....http://www.youtube.com/watch?v=FigTardUFs8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziki pies Napisano 23 Grudzień 2012 Share Napisano 23 Grudzień 2012 niedaleko pada jabłko od jabłoni.http://latawce.netstrefa.pl/ciekawe_miejsca/beksinski/15.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 23 Grudzień 2012 Share Napisano 23 Grudzień 2012 Ano słuchało się i nagrywało się. I na niejednej kasecie pozostał jego głos gdy podawał tytuły utworów z płyty.Dzięki jego audycjom mogłem zgromadzić swój własny zestaw klasyki rocka, new romantic itp.Chyba twórczość ojca, który zresztą skończył równie tragicznie, odcisnęła śmiertelne piętno na psychice syna.Spoczywaj redaktorze Beksiński w pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 23 Grudzień 2012 Share Napisano 23 Grudzień 2012 Niejeden raz zdarzyło mi się zasypiać ze słuchawkami na uszach przy audycjach Tomka. Pierwszy Grundig potem Kasprzak mono, kasety Stilon potem japońskie z Pewexu, nagrywało się całe audycje, zapisywało nowe odkryte zespoły i ten magiczny czar Jego audycji. Brakowało potem czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 24 Grudzień 2012 Share Napisano 24 Grudzień 2012 Dla mnie Beksiński Jr. to będzie prawdziwy głos" Latającego Cyrku Monty Pythona. Rewelacyjne, autorskie przekłady! W oryginale wcale mnie tak nie śmieszy, ale zapewne nie łapię niuansów i gry słów.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 24 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2012 Jestem fanem MP i Beksiński to już legenda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me109 Napisano 24 Grudzień 2012 Share Napisano 24 Grudzień 2012 Tylko on zapowiadał kawałek Deep Purple który znałeś,w taki sposób że słuchałes go jak by po raz pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 25 Grudzień 2012 Share Napisano 25 Grudzień 2012 taak...,Tomek Beksiński to była osobowość i ta muzyka którą nadawał,zespoły które odkrywał przed słuchaczami,przylemnie sie tego sluchało i to se ne wrati..., nie stety..., a szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.