Skocz do zawartości
  • 0

Zegar

raffa66

Pytanie

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
pudło wygląda słabo ale reszta to nie PRL ,poczekajmy na lepsze foty ,beaviso u nas na śląsku to takich gratek szaraki nie mieli a i owszem zegar był ale z kukułką z NRD,oczywiście w nowomodnych domach ,bo u starych ślązaków to tylko lata 20
Napisano
Trochę nie na temat ale jak już o GB
Niemcy się wycofywali na zachód od wołomińskiego,niemiecki oficer zostawił graty u mojej prababki,kazał pilnować,żewróci"
Nie wrócił:)
Z wełny która została został zrobiony kilim,do tej pory wisi koło łóżka,zegar Gustaw Becker do tej pory u mamuśki wisi na ścianie,sprawny,ładnie odnowiony bo korniki(kołatki?)go żarły,tylko nikt go nie nakręca bo dźwięk przy dzwonieniu potrafi przerazić:)
Napisano
Skrzynia może być również składakiem oryginalnych elementów z epoki łącznie z mechanizmem z zupełnie innego zegara. GB zazwyczaj umieszczał na swoich skrzyniach z tyłu pieczątki, warto tam sprawdzić.
Napisano
Wiesz... żeby rozpoznać co to za zegar trzeba czegoś więcej... Zdjęcie z bliska było by idealne, a fotka mechanizmu i bić to już była by już idylla. Postaraj się znaleźć jakieś znaki szczególne.
Pozdrawiam Sonic
Napisano
Mam nieodparte wrażenie, że baaardzo podobne zegary widywałem w wielu domach urządzanych w latach PRL-u. Dodam, że przez zupełnie szarych ludzi. ;-)

M.
Napisano
Musisz zrobić foto cyferblatu , ( czy są tam jakieś napisy ),foto mechanizmu ( werku ) , który był zazwyczaj sygnowany przez wytwórcę , wygląd skrzynki ? , może być stara , a może być zrobiona np. dwa lata temu .Polemika z beavisto na forum Hyde park

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie