Skocz do zawartości
  • 0

Co to za rewolwer?

kubisz99

Pytanie

Napisano

Widziałem ostatnio ładnie zachowany rewolwer, początkowo myślałem że to nagant, jednak po przyjrzeniu się szczegółom na zdjęciach stwierdzam że jest to coś innego, ale nie potrafię znaleźć nigdzie takiego modelu. Udało mi się zrobić na szybko zdjęcia, jakość ujdzie. Proszę znawców o pomoc w identyfikacji.
Pozdrawiam.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mietek a wszystkie Buldogi miały odchylany bęben do ładowania ??, raczej w większości miały bębenek stały, odchylaną blokadę do ładowania naboi, oraz wypychacz łusek przekręcany o 30 stopni. Przypominał by najbardziej Buldoga gdyby nie dwie cechy których brak, pierwsza to brak wcięć na bębenku do blokady ustawiania bębenka, druga to.. dość długa lufa, gdzie buldogi zazwyczaj w większości są z krótką lufą bo to były zazwyczaj rewolwery podróżne tak zwane cywilne", ale ja najbardziej obstawiał bym właśnie buldoga
Napisano

Widziałem ostatnio ładnie zachowany rewolwer, początkowo myślałem że to nagant, jednak po przyjrzeniu się szczegółom na zdjęciach stwierdzam że jest to coś innego, ale nie potrafię znaleźć nigdzie takiego modelu. Udało mi się zrobić na szybko zdjęcia, jakość ujdzie. Proszę znawców o pomoc w identyfikacji.
Pozdrawiam.

Napisano
Nie bedzie to tez bulldog - nie ma odchylanego bebna.

Wyglada iz beben byl wyjomowany do zaladowania.

Ale bez porzadnych zdjec to mozna sobie gdybac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie