Yankess(Deutch Krone) Napisano 28 Październik 2012 Autor Napisano 28 Październik 2012 Witam. poszukuje wykrywacza dosc dobrego na kolorek i za razem dobrze chwytającego militarke. fajnie by bylo gdybym przy ustawieniach na kolorek potrafil wylapac przedmioty wielkosci klamry i wieksze z zakresu stali, mniejsze przedmioty mnie nie interesuje jezeli chodzi o stal. czy ktoś z kolegów moze polecic jakis ciekawy sprzęt? cena nie gra roli.
Yankess(Deutch Krone) Napisano 28 Październik 2012 Autor Napisano 28 Październik 2012 a Czy cibolą bedę mógł działać na ustawieniach strikte na kolor, jednoczesnie ustawiając go tak, by wykrwal przedmiotu z metalu ustalonej wielkosci?
armand Napisano 28 Październik 2012 Napisano 28 Październik 2012 Coś z trybem statycznym [na militarkę}.
Inventor Napisano 28 Październik 2012 Napisano 28 Październik 2012 WITAM POLECAM,MINELAB SOVEREIGN GT. Przy ustawieniu na kolorek wiesz, kiedy cewka znajduje się nad stalowym przedmiotem, a kiedy już poznasz te dzwięki to będziesz wiedział czy warto kopać te stalowe sygnały Pozdrawiam
luhubama Napisano 28 Październik 2012 Napisano 28 Październik 2012 ja polecę najnowszego Rutusa Argo na każdym filtrze kosi monety i jak jest klamra na plaży to też ją wyłapie tylko polecam dobrze wyciąć dyskryminacje wybiórczą ja zostawiłem od 20 do 50 i jest git tylko nie licz że nie będzisz zawleczek od piwa kopał bo to w każdym wykrywaczu jest ten problem
Yankess(Deutch Krone) Napisano 28 Październik 2012 Autor Napisano 28 Październik 2012 biegałem z fischer f2 jednak troszke boli mnie jego czulosc, czasami wręcz w zasmieconym terenie nie idzie sie skupic na kopaniu. aczkolwiek sporo fajnego kolorku juz nim natłuklem. siadlem konkretnie do tematu i moze spróbowac w ten sposób ze zakupie tesero cibole wtedy wycinam metal i skupiam sie tylko na kolorze i po nim wbiegac z whites tm808 ?
beaviso Napisano 28 Październik 2012 Napisano 28 Październik 2012 Kup Tejona i masz co trzeba. Poza tym w Tesoro niczego nie wycinasz, co najwyżej drobne żelazo. Większe żelazo słyszysz bardzo dobrze, tyle że brzmi inaczej niż kolor. Na zaśmieconym terenie jest dużo hałasu, ale jak trafisz kolorek, to od razu słychać ładniej niż żelazo i natychmiast pozbywasz się wątpliwości. To tak w skrócie.M.
Lipek Napisano 29 Październik 2012 Napisano 29 Październik 2012 Jeżeli cena nie gra roli, to kup F75. Szkoda marnować czasu na wynalazki ze stajni Tesoro, które może są poręczne i wygodne dla początkujących, ale jeżeli oczekujesz czegoś więcej to postaw na sprzęt z naprawdę górnej półki.W F-75 masz zarówno tryb typowo monetowy, jak i głęboki statyk.Z tego co wiem, koledzy chwalą również X-Terrę (jest model z trybem na depozyty).
ralf78 Napisano 29 Październik 2012 Napisano 29 Październik 2012 @poszukuje wykrywacza dosc dobrego na kolorek i za razem dobrze chwytającego militarke. Podobnie jak jeden z przedmówców polecę Ci Rutusa Argo. Nie bierz żadnych F2/F4 bo z nimi łazić na militarkę w trybie statycznym to nieporozumienie i te sprzęty się do tego nie nadają. Rutus ma potężny zasieg na statyku (militarka), a jednocześnie pięknie czesze całą drobnice w trybie dynamicznym. Uważam go za świetny UNIWERSALNY sprzęt, który łączy w sobie cechy bardzo dobrego wykrywacza na drobnicę i militarkę. Wykrywacz jest polski (to wg mnie zaleta), gwarancja szybka i bezproblemowa, koszt nie najwyższy, a sprzęt nowoczesny.Trzeba oprócz czystych danych technicznych, które Ci inni zapodaja zawsze patrzeć na to czy wykrywacz będzie dla Ciebie przystępny, czy nie będziesz częściej go stroił niż nim szukał, czy dany tryb bedzie naprawdę efektywny, a praca z nim przyjemna i dająca wyniki.Wiem trochę co mówię bo borykałem sie dokładnie z takim samym problemem jak Ty i wybór padłna Rutusa Argo, z czego byłem bardzo zadowolony (pomijając jego fabryczną, poprawioną potem wadę). I podobnie wtedy jak Tobie teraz inni polecali mi najróżniejsze cuda, z których jak potem się okazało większość bym odstawił na bok, gdyż tak naprawdę nie speniały by moich oczekiwań.
pawcion123 Napisano 29 Październik 2012 Napisano 29 Październik 2012 Wspaniały na kolor?-Tejon.Dobry na militarkę?-Tejon.pozdro.
małrer Napisano 5 Listopad 2012 Napisano 5 Listopad 2012 koledzy dajcie se siana wedle was widać jakie wykrywki posiadacie;) 'każdy paw swój ogon chwali' pozdrawiam ekipę po szpadlu:)
ralf78 Napisano 6 Listopad 2012 Napisano 6 Listopad 2012 Małrer, wśród grona wypowadających się należałoby jeszcze rozróżnić tych którzy mają swoją pierwszą/drugą wykrywkę od tych, którzy zjedli zęby na kilkunastu/kilkudziesięciu sprzętach i wiedzą co mówią. Ich głos się liczy. Jak ich odróżnić? - sami muszą to zrobić, o ile chcą. Pozostaje jednak zawsze sprawa osobistych preferencji, które są czysto subiektywną sprawą i tego już nie przeskoczy żadna porada ze strony osoby doświadczonej.Nie można stawiać pod znakiem zapytania zasadności powstawania tematów z prośbą o porady. Trzeba jedynie mieć na uwadze ww. kwestie.
sza.man Napisano 6 Listopad 2012 Napisano 6 Listopad 2012 A ja zamiast na konkretnej marce skupiłbym się na ogólniejszych parametrach.Jeżeli wykrywka ma czesać średni i większy kolor, a olewać ''drobną'' drobnicę, to powinna mieć relatywnie dużą cewkę, na mój gust około 30 cm.Jak ma być na militarkę to i statyk by się przydał.I już 90% sprzętów odpadło:-)pzdr
krystek_19 Napisano 6 Listopad 2012 Napisano 6 Listopad 2012 Nie ma chyba takiego sprzętu. Jeden z głębokich i dobrych na militarkę to Midas, Smętek. Oba z dużą sondą są głębokie i można czasem znaleźć coś kolorowego. Z małą sondą będą dobre na to i na to. Proponuję kupić dwa. Używkę Midasa i nową Delte 4000 z cewką DD. W 2 tysiącach spokojnie się zmieścisz. Pozdro.
bubbers Napisano 6 Listopad 2012 Napisano 6 Listopad 2012 YANKESS się jasno wyraził na początku że chce chodzić przy ustawieniach na drobny kolorek i przy okazji na tym samym trybie wyłapywać większe przedmioty z żelaza,więc po cholerę piszecie o trybie statycznym,brakuje jeszcze wpisu o ramie bo dobrze łapie złom.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.