Skocz do zawartości
  • 0

Głowica M24 oryginał?

m 24

Pytanie

Napisano

witam
wszedłem w posiadanie takiej głowicy (Niemcy), chciałbym wiedzieć czy oryginał bo nie posiada żadnych bić wojskowych ani producenta od góry głowicy mimo stanu zachowania, który pozwala na ich dostrzeżenie, prosze o pomoc.........pozdrawiam

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Twierdzą" że oryginał... To oryginał na 10000%!
Wykopany w metalowej skrzynce razem z 11 kolegami. Środowisko zalegania suche (piasek). Bić na głowicy może nie być ale to akurat świadczy o jegop oryginalności- wszystkie podróby mają amty jak stąd do Rio Grande...
Napisano
Powiem tak, farba dość ,,grubo położona'' bicia mogły być dość płytko wybite stąd po prostu może ich nie być widać. Taką sytuację miałem ze skrzynką amunicyjną mg. Swoją drogą ładny grzybek :)
Napisano

witam
wszedłem w posiadanie takiej głowicy (Niemcy), chciałbym wiedzieć czy oryginał bo nie posiada żadnych bić wojskowych ani producenta od góry głowicy mimo stanu zachowania, który pozwala na ich dostrzeżenie, prosze o pomoc.........pozdrawiam

Napisano
Tak jak mówi R51 bić na głowicy może nie być, mam trochę głowic w podobnym stanie i większość nie ma waffek, niektóre gorsze sztuki nie posiadają farby, za to gładką powierzchnię na górze korpusu i amtów także nie ma w 80% przypadków. Niekoniecznie jest to więc kwestia zakrycia tychże farbą, choć może się tak również zdarzyć. Sprawdzać raczej nie warto ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie