Restauracja, bar, schronisko. Na dole budynku znajduje się napis Codziennie świeże mleko" Natomiast na górze szyld reklamowy budynku, praktycznie nie możliwy do precyzyjnego odczytania. Coś jakby Sermanns Baude (Saude, Saade). Najprostsze i najbardziej logiczne tłumaczenie było by Hermans Baude (Schronisko, dom Hermana) Ale na literę H" mi to nie wygląda.. Ale olać to, to nie jest ważne. Czy jest ktoś wstanie zlokalizować gdzie się mieści (mieścił) ten budynek ?
Prawdopodobnie jest to gdzieś w woj. opolskim, ale nie koniecznie. Piszę to sugerując się tym, że osoba od której mam tą fotkę ma dużo zdjęć, dokumentów i innych szpargałów z woj. opolskiego.
Pytanie
traper6
Restauracja, bar, schronisko.
Na dole budynku znajduje się napis Codziennie świeże mleko"
Natomiast na górze szyld reklamowy budynku, praktycznie nie możliwy do precyzyjnego odczytania. Coś jakby Sermanns Baude (Saude, Saade).
Najprostsze i najbardziej logiczne tłumaczenie było by Hermans Baude (Schronisko, dom Hermana) Ale na literę H" mi to nie wygląda..
Ale olać to, to nie jest ważne.
Czy jest ktoś wstanie zlokalizować gdzie się mieści (mieścił) ten budynek ?
Prawdopodobnie jest to gdzieś w woj. opolskim, ale nie koniecznie. Piszę to sugerując się tym, że osoba od której mam tą fotkę ma dużo zdjęć, dokumentów i innych szpargałów z woj. opolskiego.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.