Skocz do zawartości

Zagadka cz. 16

gumbi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To chyba ten sam, a jako, że mam całkowity brak pomysłu do zadania kolejnej zagadki niech dalej radzą sobie inni. Myślę że taka podpowiedź wystarczy (te owiewki są dość charakterystyczne)

• Odpowiedzi 463
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dobrze poddaje się. Odpowiedź brzmi Breda Ba33.
A co do zagadki brak mi pewności czy nie jest tylko wizją konstruktora.

Napisano
Witam. Aby nie blokować odpowiem - XnI -01 konstrukcji Alberta Fono. Miałem cichą nadzieję, że ktoś znajdzie więcej informacji na jego temat bo mnie się udało znaleźć tylko zagadkowe zdjęcie, info o konstruktorze oraz zapisane ze znakiem zapytania osiągi. Co do odpowiedzi, że Meteor - tak samo odpowiedziałem na innym forum.

Niech zada pierwszy chętny.
Napisano
Hmm jakoś mnie to nie przekonuje, jeśli konstrukcja miałaby powstać w czasie wojny, to Węgrzy pewnie wzorowaliby się na Me 262. Można znaleźć w sieci rysunki XNI-02 Kameleon ale to był prima-aprilisowy żart.
Napisano
Jak pisałem zadając - niczego nie jestem pewien (sam strzelałem gdzie indziej w Meteora). A może w ramach rozwiania wątpliwości ktoś sprawdzi przez googla czy to zdjęcie wyjdzie gdzie indziej? Może to coś wyjaśni lub przyjmijmy odpowiedź kolegi Husky 1 i niech zadaje. Czekam na decyzję grona profesorskiego.
Napisano
Hej, coś się zepsuło !!! Dajcie jakąś zagadkę, ale prośba, niech zadający na 100 % wie co zadaje. ;) No i nie bawmy się w wynalazki typu Luftwaffe 1946" albo samoloty z desek kreślarskich .
Napisano
Tak sie sklada ,ze nie bylo-to nie jest Hopfner HA11/33(twoje zdjecie z zagadki tez go nie przedstawia).Moj samolot to oczywiscie rozwiniecie HA11 ,tez zbudowano tylko jeden.Wlasciwie to odpowiedzialem na zagadke:)
Napisano
W wiekszosci materialow jest on tak nazywany,moze z braku zdjec samolotu o rejestracji A-141 czyli Hopfner HA11/33 uzywanego przez DrOetker ,roznica wzgledem PH-1B nie byla duza (dwuster ,wzmocnienia konstrukcji),ale nazywac go HA11/33 to tak jak nazywac Lima 5 ,Migiem 17:).Moze ktos odpowie i cos zada :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie