220V Napisano 8 Październik 2012 Autor Napisano 8 Październik 2012 Witam,mosiężny element,długość - 9,5cmśrednica w najgrubszym miejscu - 17mmna cieńszym końcu pozostał zardzewiały kawałek stalowego druta.Element kojarzy mi się z elementem jakiegoś świecznika,albo jakimś wyciorem do starej broni.Może ktoś widział coś podobnego?
tyfus Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 stara klamka, a dokładnie wkręcana rączka w cokolik. W całości tworzyły klamkę - tak mi się coś po głowie kręci ...
cuma Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 wykopałem coś podobnego.mały świecznik.łączone to jest stalowym drutem.końcówki tego drutu,pręta, widoczne są z jednej i drugiej strony świecznika.pozdro.
jarzabek Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 kurcze post mi uciekl a chciałem napisac, ze roznice w kształcie sa widoczne
cuma Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 niestety nie!cyna i poważnie podniszczony.
jarzabek Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 a nie cynk ? cyna do świecznika jakaś za miekka i za delikatna.a element 220V jest mosieżny bardziej trwały i mniej plastyczny. to ma znaczenie ? no chyba tak.
cuma Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 przepraszam! cuma! cyna!oczywiście o cynku myślałem.świeczniki robione były i z cynku i z mosiądzu.mam parę wykopanych fragmentów i z mosiądzu.zaraz foto podrzucę".
220V Napisano 8 Październik 2012 Autor Napisano 8 Październik 2012 Czy nie za krótki ten element jak na część klamki?Zaledwie 9cm(9,5cm z kawałkiem stali)ale może faktycznie coś w tym temacie!Mosiądz jest lekko ugięty w cieńszym końcu.Może ktoś ma fotkę takiej starej klamki lub świecznika?
cuma Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 wszystko wykopki i wszystkie z mosiądzu.akurat nie takie kształty, ale upierał bym się, że 220V część świecznika trafił.
jarzabek Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 zdolnosci graficznych to ja nie mam ale domyslam sie o co chodzi tyfusowiklamka wkrecana w element w zamku. tylko jezeli mialo by to byc tak, to na pewno nie od drzwi wejsiowych. predzej jakies drzwi od pokoju. u mnie w pokoju czesc chwytna" klamki ma 10 cm :)
jarzabek Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 o linku zapomnialem http://www.dreamstime.com/stock-images-old-door-knob-image5020294
cuma Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 a może 220V zobacz, co na drugim końcu tego elementu widać?
220V Napisano 8 Październik 2012 Autor Napisano 8 Październik 2012 Słuszna uwaga Kolego!Z grubszego końca jest otwór o głębokości 0,5cmgwintowany!Wcześniej jakoś nie zwróciłem uwagi.
cuma Napisano 8 Październik 2012 Napisano 8 Październik 2012 to już raczej możesz być pewny, że to świecznik, a raczej jego część. ten cynkowy, tak jak pisałem, jest tak właśnie łączony.pozdro.
220V Napisano 8 Październik 2012 Autor Napisano 8 Październik 2012 Dzięki Koledzy,za wszelką pomocPozdrawiam
Pytanie
220V
Witam,
mosiężny element,
długość - 9,5cm
średnica w najgrubszym miejscu - 17mm
na cieńszym końcu pozostał zardzewiały kawałek stalowego druta.
Element kojarzy mi się z elementem jakiegoś świecznika,
albo jakimś wyciorem do starej broni.
Może ktoś widział coś podobnego?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.