Hebda Napisano 22 Marzec 2018 Share Napisano 22 Marzec 2018 Chyba że starszy gościu w czarnym uniformie popił sobie w Polonii" i wymyślił historyjkę...Ale też chyba słyszałem podobną albo tę samą.Niewiele pamiętam I czy chodziło o Legnice czy Lubin choć nie wiem czy tam była jakaś szkołaW Legnicy dziś pomnik sprzed urzędu usuwać zaczęli.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 24 Marzec 2018 Autor Share Napisano 24 Marzec 2018 Zamiast dwóch Iwanów niech postawią pomnik bitwy pod Legnicą 1241 r., ważne wydarzenie a i rocznica okrągła się zbliża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Marzec 2018 Share Napisano 24 Marzec 2018 Byłem niedawno tam w muzeum bitwy w Legpolui tak po prawdzie to nawet nie wiadomo czy faktycznie bitwa się odbyła,może było starcie dwóch patroli wyolbrzymione w kronikach-sama przewodniczka tak mówiła.Poza widokiem z dachu baszty-nic ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.